Τορούν 2021: Ντεμπούτο με τρεις ελληνικές συμμετοχές

Το πρώτο γκρουπ της ελληνικής ομάδας βρίσκεται από χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο, που θα καταλύσει η αποστολή μας για τις επόμενες ημέρες.  

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω covid-19 δεν ήταν δυνατό να αφήσουν ανεπηρέαστα τα μέλη των αποστολών, που φτάνουν στο Τορούν. Οι αναμονές ήταν μεγάλες, όπως και τα τεστ που έπρεπε να υποβληθούν τα μέλη των αποστολών, πριν λάβουν τελικά τη διαπίστευση και το κλειδί των δωματίων τους. Ο Ανδρέας Δημητράκης είναι ένας από τους αθλητές μας, που ξεκινούν την προσπάθεια τους, το βράδυ της Πέμπτης (4/3), αφού θα συμμετάσχει στον προκριματικό των 1.500 μέτρων. Ο έμπειρος αθλητής, στην τρίτη του συμμετοχή στη διοργάνωση είναι σε καλή κατάσταση κάτι που φάνηκε και από τις κούρσες που έχουν προηγηθεί. “Η ταλαιπωρία ήταν πολύ μεγάλη. Τώρα είμαστε καλά και κάνουμε υπομονή για τον αγώνα εκεί, όπου θα είμαστε έτοιμοι”, είπε αρχικά ο Δημητράκης, ο οποίος σχολίασε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: “Θα κυνηγήσω μια κούρσα με γρήγορο ρυθμό που με βολεύει και ξεκάθαρα ο στόχος είναι να πλησιάσω ή και να σπάσω το ατομικό μου ρεκόρ”. Ο αθλητής έχει ρεκόρ 3.42.43 από το 2016, ενώ φέτος έχει διανύσει την απόσταση σε 3.43.99.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης θα ξεκινήσει με τον προκριματικό του μήκους εκεί όπου θα συμμετάσχει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης, ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο νικητής της διοργάνωσης του 2019 έχει ενόχληση στο γόνατο κι έτσι θέλει να ολοκληρώσει τη διαδικασία του προκριματικού με μία μόνο προσπάθεια και χωρίς παράπλευρες απώλειες. Ο Τεντόγλου είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο θα επιδιώξει να μη σπαταλήσει δυνάμεις. Στον προκριματικό του μήκους θα συμμετάσχει και ο Αλέξης Περιστέρης, που στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση θα επιδιώξει να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό (7,45 μ.).

Διαβάστε τις δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση

Στον τελικό του μήκους θα συμμετάσχουν όσοι πετύχουν το όριο των 8,00 μ. ή η οχτώ καλύτεροι σε περίπτωση που ο αριθμός δεν συμπληρωθεί με την επίδοση του ορίου. Στα 1.500 μ. από τους 51 που θα ξεκινήσουν στον προκριματικό θα συνεχίσουν οι δύο από κάθε σειρά και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι στο σύνολο των τεσσάρων σειρών.Το κυρίως πρόγραμμα των αγώνων ξεκινάει το πρωί της Παρασκευής. Σήμερα θα φτάσει στην Πολωνία κι το δεύτερο ελληνικό γκρουπ, το οποίο ταξίδεψε τα ξημερώματα από Ελλάδα.

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει ζωντανά τους αγώνες, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ3 και τα κανάλια ΕΡΤ Sports στην δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, ERTFLIX.

Πέμπτη (4/3)
Απόγευμα
20.00 Ύψος (Α) πρ.
20.08 Μήκος (Α) πρ. Τεντόγλου, Περιστέρης
20.15 Σφαιροβολία (Γ) πρ.
20.30 3.000 μ. (Γ) πρ.
21.20 1.500 μ. (Α) πρ. Δημητράκης

Βρείτε όλα όσα θέλετε για την διοργάνωση εδώ ή στο σχετικό banner στην κεντρική σελίδα του site

Κατεβάστε την εφαρμογή