Βούλα Παπαχρήστου: Ηρεμία, αυτοσυγκράτηση, αλλά και υψηλοί στόχοι

Τορίνο 2009, Παρίσι 2011, Βελιγράδι 2017, Γλασκώβη 2019. Η Βούλα Παπαχρήστου έχει ήδη στο ενεργητικό της τέσσερις συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό κλειστού και μαζί δύο μετάλλια και ετοιμάζεται για την πέμπτη της στο Τορούν της Πολωνίας.

Γεμάτη αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό, αλλά μετρημένη και συγκρατημένη δεν προτρέχει και περιμένει τον αγωνιστικό χώρο για να βγάλει όλη τη θετική της ενέργεια και να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αναμφίβολα, με βάση την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο μίτινγκ του Τορούν, στο στάδιο όπου θα γίνει το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα, έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση. Το άλμα της στα 14,60μ. δεν είναι μόνο ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό, αλλά και η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο.

“Είμαι μια χαρά, παραμένω ήρεμη. Μέσα μου νιώθω φοβερά, όμως, όλο αυτό το κρατάω χαμηλά μέχρι τη στιγμή του αγώνα που θέλω να πάω και να κάνω κάτι καλύτερο. Όταν πηγαίνουν καλά τα πράγματα, πολύ δύσκολα θα μου πάει κάτι στραβά. Ήξερα από την αρχή της χρονιάς, πως ήμουν πολύ καλά, αφού είχα δουλέψει. Μετά την Καρλσρούη ανησύχησα λίγο, αλλά ήξερα πως έχω μεγάλα άλματα, απλώς δεν μπορούσα να βγάλω τη φόρα μου. Στο Πανελλήνιο συμμετείχα ακριβώς γι΄αυτό το λόγο. Μπήκα για να κάνω περάσματα για τριπλούν, όχι για να κάνω μήκος και η συμμετοχή μου αυτή με βοήθησε πολύ. Στο Τορούν είχα πολύ καλά περάσματα και σταθερά άλματα και αυτό είναι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Είναι κάποιες λεπτομέρειες τις οποίες τις ψάχνω συνέχεια, ακόμη και στον τρόπο που βαδίζω. Έχω πίστη για ένα καλό αποτέλεσμα”, είπε η έμπειρη αθλήτρια που ξέρει πως σε μια μεγάλη διοργάνωση, πολλά μπορούν να συμβούν. 

“Σε έναν μεγάλο αγώνα ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, ωστόσο εγώ μπαίνω για να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα. Δεν σκέφτομαι καθόλου τι θα κάνουν οι άλλες αθλήτριες. Το μυαλό μου είναι επικεντρωμένο στο να στρώσω ένα ωραίο τεχνικό άλμα, να το ευχαριστηθώ κι εγώ και ο προπονητής μου”, είπε.

Η Παπαχρήστου στο Τορούν θα κάνει την πέμπτη στάση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.  “Κάθε φορά είναι ένας καινούριος αγώνας και εγώ τον βλέπω σαν κάτι μοναδικό. Δεν χάνω ποτέ το ενδιαφέρον μου για μια τέτοια διοργάνωση. Τον ίδιο ενθουσιασμό έχω και τώρα. Θέλω να περάσουν οι μέρες και να ταξιδέψουμε στο Τορούν. Νιώθω σαν να έχει κολλήσει ο χρόνος και να μην περνάει η εβδομάδα”, συμπλήρωσε η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, που σχολίασε για τους αγώνες του καλοκαιριού:  

“Μια καλή παρουσία τον χειμώνα, σου δίνει μια άλλη ενέργεια για το καλοκαίρι. Και για το πως βλέπεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, αλλά και σε σχέση με το πως σε υπολογίζουν και οι συναθλήτριες σου, που έχετε τους ίδιους στόχους. Αυτό έχει μεγάλη βαρύτητα”.

Το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διαφέρει σε πολλά σε σχέση με όλα όσα έχουν προηγηθεί. Οι υγειονομικοί κανόνες επιβάλλουν νέες συνήθειες στους αθλητές τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. “Εκ των πραγμάτων προσέχω πολύ. Αυτή την εποχή το κάνω ακόμη περισσότερο, προκειμένου να αποφύγω οποιαδήποτε πιθανότητα να κολλήσω. Τα τεστ για το covid-19 θα είναι πολλά το επόμενο διάστημα, προκειμένου οι διοργανωτές να είναι σίγουροι πως δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Σίγουρα όλα αυτό θα μας προκαλέσει κάποια ταλαιπωρία, ωστόσο αυτές είναι οι συνθήκες”, είπε.

Η Βούλα Παπαχρήστου, ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Κώστας Φιλιππίδης, είναι τα τρία μέλη της ελληνικής ομάδας που έχουν ήδη στην κατοχή τους μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Η Παπαχρήστου, όμως, είναι η μόνη με δύο μετάλλια, αφού ήταν τρίτη το 2017 και δεύτερη στο 2019. Μάλιστα αν στο Τορούν καταφέρει να πετύχει τον στόχο της, θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με τρία μετάλλια στην κατοχή της στην ιστορία της διοργάνωσης, Συνολικά έξι αθλητές και αθλήτριες μας έχουν στην κατοχή της από δύο μετάλλια από το 1970 έως το 2019.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή