Τορούν 2021: Με οδηγό τις εμφανίσεις της χώρας στις τελευταίες διοργανώσεις

Μόλις μία εβδομάδα έχει απομείνει για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τορούν της Πολωνίας (4- 7 Μαρτίου), εκεί όπου θα συγκεντρωθούν ορισμένοι από τους κορυφαίους και τις κορυφαίες της Ευρώπης, που επέλεξαν να παραμείνουν σε τροχιά δράσης παρακάμπτοντας όσα προβλήματα προκάλεσε τον τελευταίο χρόνο η πανδημία του ιού covid-19.

Η χώρα μας πιστή στην παράδοση θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις των τελευταίων διοργανώσεων, όπου βρέθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης.

Η διοργάνωση του 2019 αναμφίβολα ήταν σταθμός της χώρας μας στην ιστορία του θεσμού, αφού η Ελλάδα ολοκλήρωσε στην έκτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, την υψηλότερη που έχει βρεθεί ποτέ. Κι όλα αυτά δύο χρόνια από την έβδομη που είχε λάβει στη διοργάνωση του Βελιγραδίου το 2017, επίσης η υψηλότερη θέση που είχε καταγραφεί ποτέ. Η ελληνική ομάδα που θα ταξιδέψει στο Τορούν, μπορεί να έχει σημαντικές απώλειες, αφού σε αυτή δε συμπεριλήφθηκαν – με δική τους απόφαση – η νικήτρια του 2017 Κατερίνα Στεφανίδη, η χάλκινη στην προηγούμενη διοργάνωση στο επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, ο τέταρτος το 2019 στο επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, αλλά και οι Μαρία Μπελιμπασάκη και Νικόλας Σκαρβέλης, ωστόσο διαθέτει τις μονάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να διατηρήσουν τη χώρα σε υψηλή θέση στον σχετικό πίνακα.

Μάλιστα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της αποστολή είναι η Βούλα Παπαχρήστου, που στο Τορούν θα έχει την ευκαιρία να γίνει η μοναδική Ελληνίδα στην ιστορία της διοργάνωσης με τρία μετάλλια στην κατοχή της. Η Παπαχρήστου, η οποία ήταν τρίτη το 2017 και δεύτερη το 2019 είναι το φαβορί για το χρυσό στο τριπλούν στην διοργάνωση του 2021. 

Από το 1981, που η διοργάνωση ξεκίνησε να διεξάγεται ανά δύο χρόνια πολλοί αθλητές και αθλήτριες κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε αυτή. Εκτός από την Βούλα Παπαχρήστου δύο μετάλλια στην κατοχή της έχει η Κατερίνα Στεφανίδη, που ήταν νικήτρια το 2017 και δεύτερη το 2015, η Κατερίνα Θάνου, η μοναδική με δύο χρυσά στο βιογραφικό (1996-2000), ο Άγγελος Παυλακάκης, που ήταν πρώτος στα 60 μ. το 1998 και τρίτος το 2000 και τέλος η Γεωργία Κοκλώνη με το ασημένιο μετάλλιο το 2005 και το χάλκινο το 2007.

Δείτε στο παρακάτω διάγραμμα τις θέσεις της χώρας μας στον πίνακα των μεταλλίων, από το 1981 έως το 2019

Κατεβάστε την εφαρμογή