Καραλής και Φιλιππίδης ανέβηκαν στα 5,55 μ. στο επί κοντώ

Στα 5,55, μ. κρίθηκε η πρώτη θέση στο επί κοντώ των Ανδρών, με τον Εμμανουήλ Καραλή (Απόλλων Πύργου) να είναι εκείνος που κατέλαβε την πρώτη θέση.

Ο 22χρονος άλτης ξεκίνησε τον αγώνα του με επιτυχημένο άλμα στα 5,35 μ. και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5,45 μ. και 5,55 μ., όμως, δεν μπόρεσε στη συνέχεια να υπερβεί τα 5,61 μέτρα. Ο Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ) ήταν δεύτερος με την ίδια επίδοση, ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα ξεκίνησε με επιτυχημένη προσπάθεια στα 5,25 μ., συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5,35 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 5,45 μ. και 5,55 μ. κι έπειτα άφησε τα 5,61 μ. για να δοκιμάσει τρεις φορές δίχως επιτυχία στα 5,67 μέτρα.
Το ατομικό του ρεκόρ βελτίωσε ο Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ), που ήταν τρίτος με 5,45 μέτρα.

“Ήταν ένας καλός αγώνας, στη διάρκεια του οποίου θα μπορούσα να έχω ξεπεράσει και το 5,61 μέτρα. Αγωνίστηκα έχοντας νωρίτερα έναν τραυματισμό στο πόδι, από την διοργάνωση της Γαλλία. Ο σημερινός είναι στην ουσία ο τελευταίος μου αγώνας στη σεζόν, αφού αποφασίσαμε με τον προπονητή μου, Παναγιώτη Συμεωνίδη, να αποθεραπευτώ πλήρως κι έπειτα να συνεχίσω την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό στίβο”, είπε ο Καραλής, που με βάση το σύστημα ράνκινγκ είναι σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Για τον Κώστα Φιλιππίδη ο σημερινός ήταν ο πρώτος του αγώνας σε μια περίεργη και με πολλές ιδιαιτερότητες σεζόν. “Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τους αγώνες του Ιανουαρίου που τελικά δεν έγιναν κατέβηκα στη διοργάνωση για να κάνω μια δυνατή προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Η σεζόν φέτος είναι ιδιαίτερη και έχει πολλά προβλήματα, τόσο λόγω της ακύρωσης πολλών αγώνων, όσο και των προβλημάτων μετακίνησης σε όλη την Ευρώπη. Δεν ξέρω ακόμη αν θα συμμετάσχω σε άλλη διοργάνωση, είναι κάτι που θα το δω τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση η προσοχή είναι εξολοκλήρου στην προετοιμασία μου για τη διοργάνωση του Τορούν”, είπε ο Φιλιππίδης.

 

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) έφτασε σήμερα στην έβδομη νίκη του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού, συνδυάζοντας την με μια καλή επίδοση. Ο έμπειρος πρωταθλητής διένυσε τα 5.000 μ. βάδην σε 19.12.08 και έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει των διοργανώσεων που ακολουθούν και ιδιαίτερα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (ΟΦΗ) ήταν δεύτερος με 19.58.73 και ο Γιάννης Βαίτσης (ΓΑΣ Ιλισσός) 20.14.41.

Διαθέσιμες φωτογραφίες από τη διοργάνωση στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.g4photos.gr/phdsk/rudius/po.php

Αποτέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή