Νέο σπουδαίο ατομικό ρεκόρ από την Σπανουδάκη, νίκη Ζήκου στους Άνδρες

Την καλύτερη σεζόν της καριέρας της διανύει η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης), που σε κάθε της κούρσα τη φετινή σεζόν δείχνει συνέπεια και σταθερότητα σε μεγάλες επιδόσεις.

Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη ήταν νικήτρια στα 60 μ. με 7.23 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 7.26, που σημείωσε στον πρωινό προκριματικό. Η Σπανουδάκη έχει κάνει φέτος τρεις κούρσες σε χρόνους κάτω από τα 7.30 και δείχνει πως πλέον έχει σταθεροποιηθεί σε χρόνους, που μπορούν να της δώσουν κάτι παραπάνω από συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης) με 7.51 και την τρίτη η Κατερίνα Δαλάκα (ΑΕΚ) με 7.52.
“Είναι η πρώτη χρονιά που βγάζω όλη μου την προετοιμασία δίχως να έχω προβλήματα. Οι προπονήσεις δείχνουν πως μπορώ να τρέξω ακόμη γρηγορότερα και πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Σήμερα έφυγα άσχημα στην εκκίνηση και αυτό μου στέρησε μια καλύτερη επίδοση. Τα 60 μ. θέλουν κούρσες, προκειμένου μέσα από αυτές να βελτιώνεσαι. Έχω στο πρόγραμμα μου δύο ακόμη αγώνες, ωστόσο θα αποφασίσω τις επόμενες ημέρες αν θα επιλέξω να τρέξω ή αν θα κάνω προπόνηση για το Ευρωπαϊκό”, είπε η Σπανουδάκη, που μοιράζεται την πέμπτη θέση όλων των εποχών στη χώρα μας με την Μαρία Τσώνη.

Ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) μπορεί να μην πέτυχε το χρόνο που θα ήθελε, ωστόσο με 6.68 αναδείχθηκε νικητής και τη φετινή χρονιά. Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 6.64 και ευελπιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) όπως και στον πρωινό προκριματικό έτσι και στον τελικό πέτυχε 6.77, όσο και το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Η τριάδα του τελικού έκλεισε με τον Δημήτρη Χρυσάφη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 6.83.

“Δεν ήμουν όσο καλά θα ήθελα, καθώς εδώ και μία εβδομάδα ταλαιπωρούμαι από ενόχληση στο δόντι. Παράλληλα έπαθα κράμπα στη γάμπα στα πρώτα μέτρα και στην ουσία έχασα τα πρώτα 30 μ. της κούρσας. Σε κάθε περίπτωση είμαι πολύ καλύτερα από ότι φάνηκε στο σημερινό αγώνα και πιστεύω πως είμαι σε θέση να τρέξω κάτω από 6.60”, είπε ο Κώστας Ζήκος, που αναμένεται και φέτος να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν.

Διαθέσιμες φωτογραφίες από τη διοργάνωση στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.g4photos.gr/phdsk/rudius/po.php

Αποτέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή