Το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του 35ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Το 35ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με τη συμμέτοχή των κορυφαίων Ελlήνων αθλητών και αθλητριών.

Η φετινή διοργάνωση διαφέρει από τις προηγούμενες, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του ιού covid-19.

Οι πρωινοί κύκλοι περιλαμβάνουν προκριματικά στα 60 μ. και 400 μ. καθώς και αγωνίσματα του επτάθλου Ανδρών.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έκανε εξαιρετική κούρσα στα 60 μ. στην 1η προκριματική σειρά του δεύτερου κύκλου των 60 μ.  και επιβραβεύθηκε με ένα νέο ατομικό ρεκόρ, δίχως μάλιστα να χρειαστεί να πιέσει τον εαυτό της μέχρι τα τελευταία μέτρα. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη τερμάτισε σε 7.26 και βελτίωσε το 7.27, που είχε σημειώσει στο μίτινγκ του Βερολίνου. 

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) επέστρεψε στη δράση μετά το μεγάλο διάστημα αποχής, λόγω του τραυματισμού τον περασμένο καλοκαίρι. Ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασιάδη, στην πρώτη προκριματική σειρά του δεύτερου αγωνιστικού κύκλου τερμάτισε πρώτος με 6.77, όσο και ο χρόνος που απαιτείται για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Στη δεύτερη σειρά συμμετείχε ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) πέτυχε 6.75 κι έδειξε σε θέση να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν ένα χρόνο στην ίδια διοργάνωση.

Η Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας) και η Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) έκαναν καλή κούρσα στα 400 μ. και κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα με 54.45 και 54.93 αντίστοιχα. Η Φέρρα ήταν εκείνη που επέλεξε να μπει μπροστά και να δώσει γρήγορο ρυθμό στην κούρσα, ωστόσο η Ελπίδα Καρκαλάτου κατάφερε στα τελευταία 100 μ. να ανεβάσει ρυθμό και να περάσει μπροστά βελτιώνοντας έτσι το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 54.51 από την περσινή σεζόν. Η Φέρρα βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ κι έδειξε πως σταδιακά βρίσκει το ρυθμό της. Η Ειρήνη Βασιλείου επέλεξε να κάνει χαλαρή κούρσα και να κρατήσει δυνάμεις για τον τελικό κι έτσι τερμάτισε σε 55.92 στην πρώτη θέση της δεύτερης και τελευταίας προκριματικής σειράς του δεύτερου κύκλου των 400 μέτρων.

Η Αλάνα Μπέρν (ΓΣ Ηλιούπολης) σημείωσε τον γρηγορότερο χρόνο στον πρώτο κύκλο των προκριματικών των 60 μ. με 7.49 και έδειξε πως έχει το περιθώριο να κυνηγήσει το ατομικό της 7.42. Η Κατερίνα Δαλάκα (ΑΕΚ) επικράτησε στη δεύτερη σειρά με 7.50, ενώ ακολούθησε πίσω της η Μαρία Γάτου (ΠΑΟΚ) με 7.51, που όμως δεν θα τρέξει στον τελικό, καθώς έχει ένα μικρό σφίξιμο στο πόδι. Έτοιμη να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (7.52) έδειξε πως είναι η νεάνιδα Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), που τερμάτισε σε 7.54 και προκρίθηκε στον τελικό. Τον εαυτό τον ξεπέρασε η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟΚ) που τερμάτισε σε 7.60 κι έδειξε πως στα 200 μ., θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική. 

Ο Γιάννης Ντέτσικας (ΑΟ Ρόδου Σταματίου) ήταν νικητής στην πρώτη προκριματική σειρά του πρωινού κύκλου στα 400 μ. με 48.26 επίδοση που δείχνει πως είναι σε καλή και σε θέση να διεκδικήσει το καλοκαίρι συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Ο αθλητής του Κωστή Μπότσαρη έχει ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό 47.60. Τον καλύτερο χρόνο στον προκριματικό της απόστασης σημείωσε ο Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων) με 48.20, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ του στον κλειστό, αφού είχε 48.96 από το 2019. Ο Μιχάλης Παππάς (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) πέτυχε τον καλύτερο χρόνο του δεύτερου προκριματικού κύκλου με 48.24 κι έβαλε υποψηφιότητα για την πρώτη θέση στον απογευματινό τελικό.

Παρακολουθείστε την εξέλιξη των αγώνων στους επίσημους λογαριασμούς του ΣΕΓΑΣ σε facebook και instagram, δείτε Live αποτελέσματα, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες από τους αγώνες πατώντας εδώ.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή