Ολα έτοιμα για το 35ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού (startlist)

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ένα πρωτάθλημα που δε θα θυμίζει σε πολλά, σε όσα έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο αποτελεί ακτίδα φωτός σε ένα γενικά δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του covid-19.

Η 35η στάση στην ιστορία της διοργάνωσης χαρακτηρίζεται αναμφίβολα από τον περιορισμένο αριθμό αθλητών και αθλητριών στον αγωνιστικό χώρο και την απουσία του κόσμου στις εξέδρες, ωστόσο θα αποτελέσει και φέτος τη δυνατή στάση της σεζόν, των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χώρας μας.

Ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) και η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) θα έχουν τον πρώτο λόγο στους δρόμους ταχύτητας, αφού προέρχονται από πολύ καλές εμφανίσεις στο εξωτερικό. Ο περσινός νικητής της απόστασης, πριν λίγες ημέρες έτρεξε τα 60 μ. σε 6.64 στο Ντόρτμουντ και έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να βελτιώσει το ατομικό του 6.62 και να διεκδικήσει μια καλή θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Στην αγωνιστική δράση επιστρέφει ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που το καλοκαίρι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Στους βατήρες των 60 μ. θα κάτσουν και οι Χρυσάφης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) και Βροντινός (ΠΑΟΚ) με φετινά ρεκόρ 6.81 και 6.86 αντίστοιχα. Η Σπανουδάκη έχει ξεπεράσει τον εαυτό της με το 7.27 στο Βερολίνο και στον αυριανό αγώνα φαίνεται πως θα επιστρέψει στην κορυφή του αγωνίσματος στη χώρα μας, μετά τη περσινή της απουσία. Σε πολύ καλή κατάσταση είναι και η Μαρία Γάτου (ΠΑΟΚ) που έχει πετύχει 7.35 και απαλλαγμένη πλέον από το άγχος της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού αναμένεται να είναι ανταγωνιστική και αποτελεσματική. Την πρώτη της κούρσα στη χρονιά στα 60 μ. θα κάνει και η Κέλλυ Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας), που έχει ως στόχο μια καλή παρουσία και στα 60 μ. εμπόδια. Εκεί η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) θέλει να κυνηγήσει χρόνους κάτω από το φετινό της 8.35 και να βρεθεί σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της. Στα 60 μ. εμπ. θα συμμετάσχει και η Αναΐς Καραγιάννη (ΑΕΚ), μία από τις αθλήτριες που ξεχώρισαν το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει το αγωνιστικό του πρόγραμμα όταν τραυματίστηκε στη διάρκεια της χειμερινής του προετοιμασίας στην Κύπρο. Παρόλα αυτά ο κορυφαίος Έλληνας εμποδιστής, θα πάρει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα τόσο στα 60 μ. όσο και στα 60 μ. εμπ., έστω κι αν ακόμη δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε, ενώ στα 200 μ. των Ανδρών, ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) θέλει να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο και να τον συνδυάσει με μια ανάλογα καλή επίδοση.

Η Ειρήνη Βασιλείου (ΑΕ Μεσογείων) για μία ακόμη χρονιά κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στη χειμερινή σεζόν και θα το επιβεβαιώσει και στη φετινή διοργάνωση διεκδικώντας την πρώτη της νίκη σε Πανελλήνιο κλειστού στα 400 μ. από το 2016 κι έπειτα και το πρώτο της νταμπλ στη διοργάνωση. Η Βασιλείου έχει τρέξει φέτος τα 200 μ. σε 23.51 (ατομικό ρεκόρ), ενώ στα 400 μ. έχει σημειώσει 52.96 και δείχνει ικανή να απειλήσει το ατομικό της 52.91. Τη συμμετοχή της από τη διοργάνωση αποφάσισε ακυρώσει η Μαρία Μπελιμπασάκη (Παναξιακός ΑΟ), που επέλεξε να ολοκληρώσει τις εμφανίσεις της στον κλειστό στίβο, προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στα 400 μ. ξεχωρίζει ακόμη η νικήτρια στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας), αλλά και η Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαϊδαρίου) και Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ). Στα 400 μ. των ανδρών ο Μιχάλης Παππάς (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των Ξενιδάκη (Σητειακός) και Νάκου (ΓΣ Τρικάλων).

Ο Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός ΑΟ) θα διεκδικήσει το έκτο νταμπλ της καριέρας του, αφού θα πάρει θέση εκκίνησης τόσο στα 1.500 μ., αγώνισμα στο οποίο έχει ήδη κάνει κούρσα και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση. Ο έμπειρος δρομέας θα συμμετάσχει και στα 3.000 μ., εκεί όπου θα έχει ως βασικό αντίπαλο τον Μάριο Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας), δεύτερο πριν ένα χρόνο στην ίδια διοργάνωση. Στα 800 μ. ο Χρήστος Κοτίτσας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) θα κυνηγήσει την πρώτη του κούρσα στη σεζόν, κάτω από το 1.49.00. Στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΠΑΟ) προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση στη Βιέννη, όπου πέτυχε ατομικό στα 800 μ. και παράλληλα σημείωσε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Τορούν. Η αθλήτρια θα τρέξει και στα 1.500 μ., εκεί όπου θα συμμετάσχει και η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων), που ευελπιστεί σε επιδόσεις που θα της δώσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. Στα 3.000 μ. ξεχωρίζουν οι Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων), Ανδρικοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης), Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) και Μιχαλά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας).

Οι κορυφαίες Ελληνίδες άλτριες του ύψους θα είναι παρούσες στο ΣΕΦ και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ενός δυνατού αγώνα. Η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) έχει ξεπεράσει φέτος το 1,84 μ. και σταδιακά δείχνει να βρίσκει το ρυθμό της, παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στην αρχή της σεζόν, λόγω τραυματισμού. Τον τέταρτο αγώνα της στη σεζόν θα κάνει η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που έχει ήδη ξεπέρασε τα 1,81 μέτρα. Ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει η κορυφαία άλτρια της περσινής σεζόν, η Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης). Η 25χρονη είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να κυνηγήσει άλματα ανάλογε της περασμένης θερινής περιόδου, όπου έφτασε το ρεκόρ της στο 1,91 μέτρα. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή της Δέσποινας Μαλταμπέ (ΑΕ Μεσογείων).

Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) επέστρεψε φέτος στη δράση μετά την πολύμηνη απουσία της και αρχίζει σταδιακά να βρίσκει και πάλι τα πατήματα της. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,63 μ. κι έχει αρχίζει να βρίσκει και πάλι την επαφή με τα μεγάλα άλματα, που ήταν και ο βασικός της σκοπός για τη χειμερινή σεζόν. Η περσινή νικήτρια της διοργάνωσης, Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) έχει ήδη κάνει φέτος 4,62 μ. και θέλει να βρει άλματα πάνω από τα 4,70 μ., που θα της δώσει το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Απούσα από τη διοργάνωση θα είναι η Νικόλ Κυριακοπούλου (Κάμειρος 2009), που δε θέλει να επιβαρύνει την ενόχληση στο ισχίο. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή της Αναστασίας Ρέτσα (ΑΕ Μεσογείων), που φέτος ανήκει στην κατηγορία Κ20 και το καλοκαίρι θα διεκδικήσει συμμετοχή και καλή παρουσία στις διοργανώσεις τις κατηγορίας της.

Ο Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ) σε αντίθεση με άλλες χρονιές επέλεξε να ξεκινήσει τη χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εκεί όπου θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει την κατάσταση του ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Τορούν. Ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης του 2017 στο Βελιγράδι θα διεκδικήσει την 11η νίκη του στη διοργάνωση και παράλληλα μια επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων του. Στην ίδια διοργάνωση θα ξεκινήσει τη χρονιά και ο Εμμανουήλ Καραλής (Απόλλων Πύργου), που στοχεύει και αυτός να βρεθεί ψηλά και να δείξει την κατάσταση του ενόψει της διοργάνωσης του Τορούν. Με ενδιαφέρον αναμένεται στο ίδιο αγώνισμα και η παρουσία του Θοδωρή Χρυσανθόπουλου (Πανιώνιος), που πέρυσι έκανε καλή σεζόν και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο (5,40 μ.).

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος άλτης του μήκους των τελευταίων ετών, ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς), θα δώσει το παρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα λίγες ημέρες από το 8,21 μ., που σημείωσε στο Λιεβέν και αποτελεί το κορυφαίο άλμα της χρονιάς στη Γηραιά ήπειρο. Ο Τεντόγλου μετά το Πανελλήνιο θα κάνει έναν ακόμη αγώνα, στις 24 του μηνός στη Μαδρίτη κι έπειτα θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Αλέξανδρος Περιστέρης (ΓΑΣ Παιανίας) ταλαιπωρήθηκε στην αρχή της σεζόν από τραυματισμό, που τον κράτησε πίσω στην προπόνηση, ωστόσο ευελπιστεί σε μια καλή παρουσία που θα τον φέρει και πάλι σε άλματα στα 8,00 μέτρα. Σε καλή κατάσταση είναι και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (ΑΟ Κάλλιστος), που θα επιδιώξει να βελτιώσει το 7,69 μ., που είναι το ρεκόρ του στον κλειστό.

Ο Δημήτρης Τσιάμης (Ολυμπιακός) μετράει ήδη 14 νίκες στο πρωτάθλημα και φαντάζει ως το φαβορί και για την επικράτηση και στο φετινό πρωτάθλημα. Ο έμπειρος άλτης είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να το δείξει και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων) προέρχεται από δύο αγώνες στη Γαλλία, όπου είχε καλύτερο άλμα στα 15,64 μέτρα. Ντεμπούτο στη χρονιά θα κάνει ο Νίκος Ανδρικόπουλος (ΑΕ Μεσογείων) που αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγώνισμα. Η Βούλα Παπαχρήστου επέλεξε να κάνει μόνο μήκος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αφού στις 17 του μηνός θα συμμετάσχει σε μίτινγκ στο Τορούν στο τριπλούν, κι έτσι η Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ) παρότι ξεκίνησε αργά την προετοιμασία, λόγω του τραυματισμού του καλοκαιριού θα έχει τον πρώτο λόγο στο τριπλούν. Η Παπαχρήστου θα επιδιώξει να βρει ένα καλό άλμα στο μήκος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, που είναι ο βασικός της στόχος στη σεζόν.

Δυνατός αγώνας θα γίνει στη σφαιροβολία των Ανδρών με τους Κυριάκο Ζώτο (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Οδυσσέα Μουζενίδη (Κένταυρος Χαλκιδικής) και Τάσο Λατιφλάρι (Κένταυρος Χαλκιδικής) να έχουν το προβάδισμα στο δρόμο για τα μετάλλια. Ο Ζώτος είναι ο μόνος, που έχει δώσει το αγωνιστικό του στίγμα με το 19,87 μ. στη Σόφια, που έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση. Περσινός νικητής στο αγώνισμα ήταν ο Τάσος Λατιφλάρι με 19,20 μέτρα. Στις γυναίκες, η Σοφία Καϊσίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) θα διεκδικήσει τη δεύτερη διαδοχική της νίκη στη διοργάνωση, λίγες ημέρες από το 14,73 μ., που πέτυχε στη Σόφια. Στον απευθείας τελικό της σφαιροβολίας θα ξεχωρίσει και η Μαρία Μαγκούλια (Εν. Καζώνης – Κάλυμνος 2000), που έχει ως στόχο της χρονιάς τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) θα διεκδικήσει την έβδομη νίκη του στην ιστορία της διοργάνωσης στα 5.000 μ. βάδην, σε έναν αγώνα προπονητικού χαρακτήρα για εκείνον. Στα 3.000 μ. βάδην γυναικών, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) θα έχει τον πρώτο λόγο, όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και για μια καλή επίδοση σε μια κούρσα, όπου πέρυσι σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Στο πένταθλο γυναικών η Μαρία Ζαχαρούδη (ΟΚΑ Καβάλας) και η Πασχαλίνα Παπαδοπούλου (ΓΣ Λαγκαδά) θα έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ στο έπταθλο Ανδρών τον πρώτο λόγο θα έχουν οι Αντώνης Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) και Μιχάλης Κιάφας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακοεδονίας) που ξεχώρισαν στην περσινή διοργάνωση, αλλά και ο Άρης Περιστέρης (ΓΑΣ Παιανίας) που ευελπιστεί να επιστρέψει φέτος δυνατός.

Το πρόγραμμα

Τα startlist της διοργάνωσης

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 17.00- 19.00, την Παρασκευή (12/2) από το διαδικτυακό κανάλι ΕΡΤSport3 και το Σάββατο (13/2) από την ΕΡΤ3. 

 

Κατεβάστε την εφαρμογή