Σπουδαίο ατομικό ρεκόρ για Σπανουδάκη στα 60 μ. με 7.27

Την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας της πραγματοποίησε σήμερα η Ραφαέλα Σπανουδάκη στο ISTAF του Βερολίνου. Η 27χρονη τερμάτισε σε 7.27 τα 60 μ και βελτίωσε το 7.29 που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ της από τον χειμώνα του 2018 και έγινε η έκτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Νωρίτερα η αθλήτρια είχε πετύχει 7.32 στον προκριματικό και είχε δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Η Σπανουδάκη με τη σημερινή της εμφάνιση έπιασε και το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του Τορούν και παράλληλα έδειξε πως αν επαναλάβει ανάλογες εμφανίσεις τότε στην Πολωνία θα μπορεί να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα. Η επόμενη στάση της αθλήτριας του Κώστα Βογιατζάκη, θα γίνει την Κυριακή στο Ντόρτμουντ. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Μάγια Μιχαλινετς – Ζινταρ με 7.23 και δεύτερη μπροστά από την Ελληνίδα, η Λίζα Μάγερ με 7.26.

Καλό ήταν το ντεμπούτο του Κώστα Ζήκου στη χειμερινή σεζόν, αφού τερμάτισε τα 60 μ. σε 6.70 και φάνηκε πως στον αγώνα της Κυριακής, στο Ντόρτμουντ θα μπορέσει να τρέξει γρηγορότερα. Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα έχει ατομικό ρεκόρ 6.62, από το 2019. Ο Ζήκος με τη σημερινή του εμφάνιση επιβεβαίωσε και το όριο πρόκρισης στη διοργάνωση της Πολωνίας, το οποίο είχε από την περσινή σεζόν.

Η Τατιάνα Γκούσιν βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, στη διάρκεια μίτινγκ ύψους στην πόλη Νεβιζντι στην Τσεχία. Η έμπειρη αθλήτρια ξεπέρασε το 1,81 μ., ενώ έχασε από μικρά λάθη τις προσπάθειες στο 1,84 μ, που ήταν καλές. Η Γκούσιν κατέλαβε την τέταρτη θέση στον αγώνα και πλέον θα συνεχίσει στο Κλάντνο με στόχο να ανέβει ακόμη υψηλότερα. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και η Παναγιώτα Δόση, που ξεπέρασε το 1,78 μ. και στη συνέχεια είχε καλά, αλλά αποτυχημένα άλματα στα 1,81 μ. Η νεαρή θα παραμείνει στην Τσεχία και θα είναι και αυτή, παρούσα στον αγώνα του Κλάντνο.

Κατεβάστε την εφαρμογή