Μακριά από τις επιδόσεις που ήθελαν οι αθλήτριες μας στο Μοντεβίλ

Τέσσερις ελληνικές συμμετοχές περιλάμβανε το πρόγραμμα του διεθνούς μίτινγκ, που έγινε σήμερα στο Μοντεβίλ της Γαλλίας.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, ενάμιση χρόνο από την τελευταία της εμφάνιση, που ήταν στις 15 Ιουνίου του 2019. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 400μ. στον ανοιχτό, κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 400 μ. με 55.41, επίδοση μακριά από τις δυνατότητες. Η Μπελιμπασάκη επέλεξε να μπει μπροστά στο πρώτο 200άρι, ωστόσο στα τελευταία 100 μ. δεν μπόρεσε να κρατήσει το ρυθμό της και υποχώρησε. Η μεγάλη αποχή από την αγωνιστική δράση φάνηκε να άφησε το σημάδι της στην “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018, που ωστόσο έχει ολοκληρώσει δίχως προβλήματα την προετοιμασία κι έτσι μέσα από τους αγώνες θα επιδιώξει να βρεθεί στο αγωνιστικό επίπεδο που θα την φέρει σε θέση να διεκδικήσει τη συμμετοχή και διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στις 3 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ της Οστράβα. 

Ντεμπούτο στη σεζόν έκανε σήμερα και η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60 μ. εμπόδια, μετά την απουσία της περασμένης θερινής περιόδου λόγω τραυματισμού. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου τερμάτισε σε 8.39 στον προκριματικό, ωστόσο επέλεξε να μην αγωνιστεί στη συνέχεια στον τελικο, που έγινε αργά το βράδυ. Η κορυφαία Ελληνίδα των ψηλών εμποδίων των τελευταιών χρόνων,  θα συνεχίσει τους αγώνες της την Τετάρτη στο μίτινγκ, που θα γίνει στην Οστράβα. 

Στο ίδιο αγώνισμα η Κέλλυ Σαμάνη πέτυχε 8.44 στον προκριματικό, ενώ στον τελικό σημείωσε 8.49 και κατέλαβε την τρίτη θέση στη σειρά της.

Η Μαρία Γάτου είχε την ευκαιρία να κάνει στη Γαλλία δύο κούρσες και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η έμπειρη αθλήτρια πέτυχε 7.46 στον τελικό των 60 μ., ενώ νωρίτερα είχε πετύχει 7.49 στην προκριματική κούρσα, λίγες ημέρες από τον αγώνα της στη Σόφια όπου σημείωσε 7.35.

Κατεβάστε την εφαρμογή