Δυναμικό ξεκίνημα και νέο ατομικό ρεκόρ για την Γιαννοπούλου

Την καλύτερη μέχρι σήμερα κούρσα της στον κλειστό στίβο πραγματοποίησε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, που τερμάτισε σε 2.04.84 τα 800 μ. στο μίτινγκ της Βιέννης και ξεπέρασε τον εαυτό της.

Η 27χρονη επέλεξε από την αρχή της κούρσας να μπει μπροστά και να δώσει το ρυθμό, που ήθελε δείχνοντας μάλιστα πολύ δυνατή μέχρι τα τελευταία μέτρα της απόστασης. Η επίδοση της έμπειρης αθλήτριας είναι καλύτερη από το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν και βελτιώνει το 2.05.10, που ήταν το ρεκόρ της από το 2016, τη χρονιά που πέτυχε και το ρεκόρ της (2.03.91) στον ανοιχτό στίβο. Η Γιαννοπούλου κατέλαβε την έκτη θέση στον αγώνα, εκεί όπου ήταν η Keely Hodginson (Μ. Βρετανία) ήταν νικήτρια με  1.59.03 και παράλληλα η μοναδική από τις μετέχουσες που κατέβηκε το φράγμα των 2.00.00. Η νεαρή αθλήτρια με την επίδοση της βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20, το οποίο ήταν 1.59.05.

Η Γιαννοπούλου πέτυχε το όριο συμμετοχή της για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της καριέρας της, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα με τη σημερινή της εμφάνιση ανέβηκε στην τρίτη θέση όλων των εποχών στη χώρα μας στον κλειστό στίβο.

Κατεβάστε την εφαρμογή