Στεφανίδη και Κυριακοπούλου αγωνίζονται αύριο στη Γαλλία

Δύο εκ των κορυφαίων αθλητριών του επί κοντώ παγκοσμίως, η Κατερίνα Στεφανόδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα είναι τα κεντρικά πρόσωπα του αγώνα επί κοντώ στο Τουρκόινγκ στη Λιλ της Γαλλίας.

Οι δυο Ελληνίδες θα ανοίξουν τη χρονιά στη διοργάνωση με στόχο να βρεθούν από νωρίς σε υψηλά άλματα. Η Στεφανίδη επιστρέφει στη δράση στην ουσία για πρώτη φορά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, αφού στη συνέχεια αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού και ακολούθησε η ακύρωση των κορυφαίων διοργανώσεων, λόγω της πανδημίας του covid-19. Η “χρυσή” Ολυμπιονίκης του Ρίο ξεκινάει τους αγώνες της με στόχο να βρει και πάλι τον αγωνιστικό της ρυθμό ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Τορούν, που είναι ο πρώτος της στόχος στη χρονιά. Η Στεφανίδη θα αγωνιστεί με μικρότερη από την κανονική της φόρα, ωστόσο θέλει από νωρίς στη σεζόν να κυνηγήσει μεγάλα άλματα. Με υψηλές προσδοκίες μπαίνει στη χειμερινή περίοδο και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που φιλοδοξεί σε μία ακόμη διάκριση σε μεγάλη διοργάνωση. Η “χάλκινη” στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία της δίχως προβλήματα και είναι έτοιμη να βρεθεί από νωρίς σε ανταγωνιστική κατάσταση. Οι δύο αθλήτριες έφτασαν την Παρασκευή στη Γαλλία, εκεί όπου θα κάνουν δύο ακόμη αγώνες στο Ρουέν στο Λιεβέν. Στεφανίδη και Κυριακοπούλου προετοιμάζονται όχι μόνο για τη διάκριση στο Τορούν, αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τον απόλυτο στόχο τους για το 2021.

Στο επί κοντώ γυναικών ξεχωρίζει ακόμη η Λίζα Ρίζιχ, μια από τις αθλήτριες  που ξεχωρίζουν στο αγώνισμα τα τελευταία χρόνια.

Στη Γαλλία βρίσκεται και ο Εμμανουήλ Καραλής, που ωστόσο αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα, καθώς γύρισε το πόδι του στην προπόνηση του Σαββάτου. Ο τραυματισμός του αθλητή θα αξιολογηθεί με την επιστροφή του στην Ελλάδα κι από αυτό θα κριθεί ο επόμενος αγώνας του. Το επί κοντώ των ανδρών θα είναι ανταγωνιστικό, αφού εκεί θα είναι μεταξύ άλλων οι Ρενό Λαβιλενί, Κρις Νίλσεν και Πάβελ Βογιεκόβσκι.

Κατεβάστε την εφαρμογή