Μπελιμπασάκη, Πεσιρίδου, Γάτου και Σαμάνη τρέχουν στο Μοντεβίλ

Στο μίτινγκ του Μοντεβίλ θα τρέξουν το Σάββατο (30/1) τέσσερις Ελληνίδες πρωταθλήτριες. Η Μαρία Μπελιμπασάκη, η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η Μαρία Γάτου και η Κέλλυ Σαμάνη θα έχουν την ευκαιρία για δυνατές εμφανίσεις και ανάλογα καλά αποτελέσματα.

Η Μπελιμπασάκη για πρώτη φορά μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου και το ασημένιο μετάλλιο, κατάφερε να ολοκληρώσει δίχως σοβαρούς τραυματισμούς την προετοιμασία της κι έτσι είναι έτοιμη να μπει και πάλι σε τροχιά διάκρισης. Η έμπειρη αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση και μέσα από τους αγώνες του κλειστού θα κυνηγήσει όχι μόνο το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, αλλά και τις εμφανίσεις που θα τη φέρουν σε θέση πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. H 30χρονη έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο 52.27, επίδοση, που θέλει να βελτιώσει στη διάρκεια της σεζόν. 
Στην ίδια κούρσα ξεχωρίζουν ακόμη η Aleksandra Gaworska (Πολωνία) και η Djénébou Dante (Μαλί), αλλά και η 23χρονη Rebecca Borga (Ιταλία)

Με υψηλές προσδοκίες ξεκινάει τους αγώνες της στη σεζόν και η Ελισάβετ Πεσιρίδου, κοντά ένα χρόνο από την τελευταία της εμφάνιση, στην περσινή χειμερινή σεζόν. Η πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων θέλει στη διάρκεια της περιόδου να βελτιώσει το ατομικό της 8.04, προκειμένου να είναι ανταγωνιστική στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Η 29χρονη στην κούρσα του Μοντεβίλ θα έχει τον απαιτούμενο συναγωνισμό, προκειμένου να κυνηγήσει από νωρίς επιδόσεις ανάλογες των δυνατότητων της, αφού στην ίδια κούρσα θα τρέξει τόσο η Teresa Errandonea (Ισπανία) με φετινό 8.18 και ατομικό 8.00, από το 2020, αλλά και η Sacha Alessandrini (Γαλλία), επίδοση με 8.18 φετινή επίδοση. Στην ίδια απόσταση θα τρέξει και κάνει τον ντεμπούτο της η Κέλλυ Σαμάνη με την προσδοκία ότι θα μπορέσει να επιδιώξει χρόνο καλύτερο από το ατομικό της 8.34. Η Σαμάνη έχει ως στόχο της σεζόν το όριο (8.25) συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Απαλλαγμένη από αυτό το άγχος θα κάτσει στην εκκίνηση των 60 μ. η Μαρία Γάτου. Η έμπειρη αθλήτρια έχει πετύχει ήδη 7.35, που είναι το όριο για το Τορούν και πλέον έχει ρίξει την προσοχή της στο ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 7.29 από το 2014.

Κατεβάστε την εφαρμογή