Τεντόγλου και Παπαχρήστου έτοιμοι για το ντεμπούτο τους στη σεζόν

Ο πρώτος αγώνας της σειράς indoor tour θα γίνει αύριο, Παρασκευή (29/1)  στην Καρλσούη με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από όλο τον πλανήτη.

Η διοργάνωση αποτελεί στην ουσία την εκκίνηση των κορυφαίων διοργανώσεων μίας – ακόμη – δύσκολης σεζόν, λόγω της πανδημίας του covid-19, που συνεχίζει και ταλαιπωρεί με την ίδια δυναμική τον πλανήτη. Η Καρσλούη θα έχει έντονη ελληνική εκπροσώπηση, αφού εκεί θα γίνει το ντεμπούτο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, Μίλτου Τεντόγλου και της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο τριπλούν, Βούλας Παπαχρήστου. Οι δύο αθλητές μαζί με τον προπονητή τους, Γιώργο Πομάσκι, ταξίδεψαν την Πέμπτη (27/1) για την Γερμανία για τον πρώτο, από μια σειρά αγώνων, που έχουν προγραμματίσει να κάνουν στη σεζόν.

Ο Τεντόγλου επιστρέφει στη δράση 11 μήνες από την τελευταία του εμφάνιση, που ήταν στις 29 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ, όπου είχε “προσγειωθεί” στα 8,26 μέτρα. Ο 23χρονος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα επιδιώξει από τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν να δείξει τις διαθέσεις του ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Τορούν, εκεί όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε πριν δύο χρόνια στη Γλασκώβη. Στον

ίδιο αγώνα θα συμμετάσχει τόσο ο Γιαν Ετσεβαρία (Κούβα), τρίτος πριν ενάμιση χρόνο στο παγκόσμιο της Ντόχα, αλλά και ο Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία), ο οποίος ήταν δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης πίσω από τον Έλληνα αθλητή.

Στην αγωνιστική δράση επιστρέφει μετά από πολύμηνη απουσία και η Βούλα Παπαχρήστου, που είναι έτοιμη να κυνηγήσει επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της. Η έμπειρη αθλήτρια ολοκλήρωσε δίχως προβλήματα την χειμερινή της προετοιμασία και πλέον  μέσα από τους αγώνες θα επιδιώξει να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει της διοργάνωσης του Τορούν. Εκεί η Παπαχρήστου θα κυνηγήσει ένα ακόμη μετάλλιο, όπως έκανε και πριν δύο χρόνια στη Γλασκώβη, όπου ήταν δεύτερη με 14,50 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ στον κλειστό. Η Άννα Πελετέριο (Ισπανία), η Τζέσι Μαντούκα (Γερμανία) και η Νιλ Έχαρντ (Γερμανία) θα είναι στο μίτινγκ της γερμανικής πόλης και μαζί με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα δώσουν μια πρώτη γεύση του τι θα ακολουθήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον ερχόμενο Μάρτιο. Η διοργάνωση θα μεταδοθεί σε livestreaming μετάδοση στο κανάλι της WA στο youtube. 

 

Κατεβάστε την εφαρμογή