Μένει Ελλάδα ο Παπαμιχαήλ…αναβλήθηκε το μίτινγκ βάδην στην Ιταλία

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ εδώ και καιρό κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς προπόνησης με στόχο να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση το Δεκέμβριο, τον μήνα όπου άνοιξαν και πάλι οι ολυμπιακές προκρίσεις.

Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής είχε προγραμματίσει να συμμετάσχει σε διεθνή αγώνα βάδην στην περιοχή Όστια της Ιταλίας, το Σάββατο (5/12), ωστόσο τελικά ενημερώθηκε πως η διοργάνωση ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του ιού. “Από το καλοκαίρι δε σταμάτησα την προπόνηση μου και η προετοιμασία μου ήταν προγραμματισμένη ώστε να είμαι έτοιμος στους αγώνες του Δεκεμβρίου. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Δυστυχώς πηγαίνουμε από αναβολή σε αναβολή, ωστόσο εμείς συνεχίζουμε και γυμναζόμαστε κανονικά με την ελπίδα πως από τη νέα χρονιά θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποιους αγώνες. Ο αγώνας της Ιταλίας μεταφέρθηκε για τις 23 Ιανουαρίου. Αν τα υγειονομικά δεδομένα το επιτρέψουν, τότε θα συμμετάσχω εκεί”, είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ που βρίσκεται στην 44η θέση του ολυμπιακού ράνκινγκ, δηλαδή εντός πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο ο ίδιος θέλει να κυνηγήσει και το όριο. “Με βάση την κατάταξη είμαι εντός. Απλά λες κάνω προπόνηση, πάω καλά, θέλω να κάνω και τον αγώνα, να πιστοποιήσω την επίδοση και μαζί την καλή μου κατάσταση. Θα ήθελα να πάω στους Ολυμπιακούς έχοντας και το όριο”, είπε ο έμπειρος αθλητής και συμπλήρωσε: “Στο πρόγραμμα μου ήταν να κάνω τον Δεκέμβρη ένα καλό 50άρι και την Άνοιξη έναν με δύο δυνατούς αγώνες στα 20χλμ. βάδην, απλώς θα για να το κυνηγήσω να βελτιώσω και την ταχύτητα μου. Όμως, όπως πάνε τα πράγματα φαίνεται πως δεν θα έχω τέτοια επιλογή. Η πρόθεση έτσι κι αλλιώς ήταν να κάνω μόνο 50άρι στο Τόκιο”. Ο Παπαμιχαήλ για την ώρα θα συνεχίσει την προετοιμασία του στην Καρδίτσα, αφού όπως και ο ίδιος τονίζει. “Δεν μπορώ να προγραμματίσω κάτι για προετοιμασία. Θέλω να δω τι θα γίνει με τους αγώνες και θα το εξετάσω για αργότερα”.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ έχει ήδη συμμετάσχει σε δύο Ολυμπιάδες, το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου είχε πάρει μέρος τόσο στα 20χλμ. όσο και στα 50χλμ. 
Στα 50χμλ. βάδην τους Ολυμπιακούς του Τόκιο έχουν δικαίωμα συμμετοχής 60 αθλητές, ενώ το όριο που έχει θέσει η WA είναι 3.50.00.

Κατεβάστε την εφαρμογή