Ο δυνατός αέρας δεν επέτρεψε καλύτερες επιδόσεις στους νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου

 

Η Κατερίνα Ασημακοπούλου και ο Παναγιώτης Καραΐσκος επικράτησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου, που έγινε σε δύσκολες- λόγω του δυνατού αέρα- συνθήκες.

“Ήμουν για να κάνω επίδοση κάτω από το ρεκόρ μου. Παρόλα αυτά ο αέρας δεν μου επέτρεψε να κυνηγήσω τα περάσματα που είχα πει με τον προπονητή μου. Στην κόντρα οι συνθήκες ήταν πραγματικά δύσκολες. Παρόλα αυτά είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Δε σταμάτησα όλο αυτό το διάστημα να προπονούμαι με στόχο τον συγκεκριμένο αγώνα. Τώρα στόχος μου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, αφού νομίζω πως είμαι σε έτοιμος και προπονητικά και ηλικιακά να κυνηγήσω μια καλή εμφάνιση κι έπειτα αν όλα πάνε καλά να κάνω έναν ακόμη αγώνα την Άνοιξη”, είπε ο Καραΐσκος με το τέλος του αγώνα., που σήμερα σημείωσε 1.09.28 και το ρεκόρ του στην απόσταση είναι 1.06.53.

Από την πλευρά της η νέα πανελληνιονίκης στις γυναίκες, Κατερίνα Ασημακοπούλου, τόνισε: “Εμείς οι δρομείς είμαστε μαθημένοι σε δύσκολες συνθήκες. Είχε πολύ αέρα και αυτό με ανάγκασε να πάω πιο συντηρητικά σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Επέστρεψα στην αγωνιστική δράση πριν δύο χρόνια με στόχο να βρεθώ και πάλι σε υψηλό επίπεδο, στον μαραθώνιο αυτή τη φορά, σε ένα αγώνισμα που πάντα ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου. Στόχος και φιλοδοξία μου είναι να καταφέρω να κάνω μια καλή επίδοση. Με κανονικές συνθήκες πιστεύω πως σήμερα θα μπορούσα να τρέξω περίπου στο 1.17.”, είπε η Ασημακοπούλου που επέστρεψε και πάλι στην κορυφή του πανελληνίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2008, την χρονιά που σταμάτησε τον αθλητισμό. “Τότε είχα κάνει το νταμπλ σε 5.000 μ. και 10.000 μ., φέτος ελπίζω και πάλι σε νταμπλ, αφού επόμενος στόχος μου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου”. Η Ασημακοπούλου τερμάτισε σε 1 ώρα 19.20 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στην απόσταση.

Κατεβάστε την εφαρμογή