Δυνατές παρουσίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου θα γίνει αύριο (Κυριακή, 20/9)  στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, σε μια διαδρομή διαφορετική από αυτή που έχουν συνηθίσει οι αθλητές και αθλήτριες την τελευταία οχταετία.

Η διοργάνωση μεταφέρθηκε στο Σχινιά, από το κέντρο της Αθήνας, λόγω των πολλών αλλαγών που έφερε φέτος στην αγωνιστική δράση, η πανδημία του ιού covid-19. Παρόλα αυτά οι πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων δεν θα χάσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να κυνηγήσουν μια καλή παρουσία.

Στους Άνδρες θέση εκκίνησης θα πάρει και ο περσινός νικητής, Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ), που είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της νίκης και στη φετινή διοργάνωση. Με αξιώσεις θα μπει στον αγώνα και ο Γιώργος Τάσσης (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας), δεύτερος στην διοργάνωση του 2018, αλλά και ο πολύπειρος Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟ Βροντάδων). Θέση στο βάθρο των νικητών θα επιδιώξουν και οι Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) και Λάμπρος Μαλτέζος (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας).

Στις γυναίκες, η Αναστασία Καρακατσάνη (ΠΓΣ) – νικήτρια και στο φετινό πρωτάθλημα ανωμάλου – θα μπει με προσδοκίες στον αγώνα και με στόχο την πρώτη θέση. Με ενδιαφέρον αναμένεται στην απόσταση, τόσο η συμμετοχή της Παρασκευής Μανούσου (ΓΣ Κηφισιάς), όσο και των Κατερίνας Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου), Σόνιας Τσεκίνη (ΦΣ Άργους Ορεστικού) και της περσινής νικήτριας Στεφανίας Λεοντιάδου.

Η εκκίνηση στους Άνδρες θα δοθεί στις 07.30 και στις γυναίκες στις 07.40.

Η διαδρομή του αγώνα θα είναι κυκλική, περιμετρικά του κυρίως υδάτινου στίβου του κωπηλατοδρομίου, συνολικής απόστασης 4.971μ. ο γύρος και πλήρως ασφαλτοστρωμένη με καλή ποιότητα ασφάλτου. Οι αθλητές-αθλήτριες θα χρειαστεί να διανύσουν τέσσερις στροφές συνολικής απόστασης 19.884μ. και θα καλύψουν επιπλέον 1.213μ., επί της κυκλικής διαδρομής, προκειμένου να συμπληρωθεί η απόσταση των 21.097 μέτρων.

Για υγειονομικούς λόγους, το κυλικείο της εγκατάστασης θα παραμείνει κλειστό.

Οδηγίες υγειονομικού πρωτοκόλλου

/Συμμετοχές

Κατεβάστε την εφαρμογή