Τρεις εκπρόσωποι του ελληνικού στίβου την Τετάρτη στην Τσεχία

Στο Κλάντνο της Τσεχίας ολοκληρώνεται αύριο (Τετάρτη, 16/9) η σεζόν για τρεις σπουδαίους εκπρόσωπους της νέας γενιάς του ελληνικού στίβου.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, η Ελίνα Τζένγκο και η Παναγιώτα Δόση θα αγωνιστούν στο μίτινγκ, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Τσεχίας και θα επιδιώξουν καλές παρουσίες.

Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης της κατηγορίας Κ20 στη σφυροβολία, Χρήστος Φραντζεσκάκης, προέρχεται από την εμφάνιση στο Σαμορίν, όπου παρότι έκανε πολλά τεχνικά λάθη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, κατάφερε να φύγει νικητής με βολή στα 75,34 μ., λίγες μόλις ημέρες από τη βολή στα 75,34 μ., που πέτυχε στο Χόρζοβ και αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Ο Φραντζεσκάκης είναι σε καλή κατάσταση κι αν δεν έχει επηρεαστεί από τα διαδοχικά ταξίδια είναι σίγουρο πως θα κυνηγήσει να σπάσει και το φράγμα των 77,00 μέτρων.

Τον τελευταίο της αγώνα στη φετινή σεζόν θα πραγματοποιήσει στην Τσεχία η Ελίνα Τζένγκο, που θέλει να τον συνδυάσει με βολή ανάλογη των δυνατοτήτων της. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ, μετά τις ολιγοήμερες διακοπές επέστρεψε στις προπονήσεις και είναι σε θέση να κυνηγήσει και πάλι βολές πάνω από τα 60,00 μ., όπως με επιτυχία έκανε και στους τέσσερις αγώνες όπου συμμετείχε στη διάρκεια της περιόδου. Το επίπεδο του ακοντισμού θα είναι υψηλό γεγονός που θα λειτουργήσει ευνοϊκά για την Ελληνίδα αθλήτρια που έχει φέτος 63,96 μ., αφού στον αγώνα μετέχουν ακόμη, μια από τις κορυφαίες αθλήτριες όλων των εποχών στο αγώνισμα, η Μπάρμπαρα Σποτάκοβα με φετινό 65,19 μ., αλλά και οι Μαρία Αντριγιουκ (65,70 μ.) και Νικόλα Ογκροντνίκοβα (64,22 μ.).

 

Σε καλή κατάσταση είναι και η Παναγιώτα Δόση, που ευελπιστεί στον τελευταίο της αγώνα ως νεάνιδα να βελτιώσει το φετινό της 1,85 μ. και γιατί όχι και το ατομικό της – και πανελλήνιο – 1,86 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή