Όμορφες εικόνες στο 21ο Filothei Women Gala

 

Οι συνθήκες μπορεί να ήταν διαφορετικές, αφού από το πρόγραμμα έλειπαν δύο αγωνίσματα και και από τις εξέδρες το θερμό κοινο, ωστόσο για μία ακόμη χρονιά, το Filothei Women Gala έκλεψε τις εντυπώσεις.

Το άλμα υγείας/μήκος άνευ φόρας ήταν μία από τις ομορφότερες στιγμές της διοργάνωσης, αφού έγινε με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για δράσεις που αφορούν τον covid-19, ενώ συμμετείχαν σε αυτό σπουδαίες αθλήτριες. Ανάμεσα σε αυτές και η άλλοτε κυρίαρχη των εμποδίων, Ελισάβετ Πανταζή, που κατέχει το ανεπίσημο ρεκόρ στο αγώνισμα, με 2,67 μέτρα. Νικήτρια του αγώνα αναδείχθηκε η σημερινή πρωταγωνίστρια των ψηλών εμποδίων, Ελισάβετ Πεσιρίδου με άλμα στα 2,61 μέτρα. Η Πεσιρίδου άφησε πίσω της, την Βούλα Παπαχρήστου με 2,47 και στην τρίτη την Νικόλ Κυριακοπούλου με 2,45 μέτρα.

 Η Ελένη Πόλακ, δίχως να έχει τον απαιτούμενο συναγωνισμό, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο επί κοντώ, αφού ξεπέρασε τα 4,50 μ. και είχε καλές προσπάθειες στα 4,60 μ., ύψος που θα μπορούσε να έχει υπερβεί στον σημερινό αγώνα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη πέρασε με την δεύτερη τα 4,10 μ., με την πρώτη τα 4,25 μ., και με την δεύτερη τα 4,40 μ. και 4,50 μέτρα. Η 24χρονη στη διάρκεια της φετινής χρονιάς πέρασε τα 4,70 μ. και έβαλε πλώρη για μεγαλύτερα άλματα τη νέα χρονιά.

Δυνατός όπως αναμενόταν ήταν ο αγώνας στο ύψος των γυναικών με τις Ιώαννα Ζάκκα και Μαρίγια Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο) να ξεπερνούν το 1,84 μ. και στη συνέχεια να αποτυγχάνουν στο 1,87 μ., όπου τοποθετήθηκε ο πήχης. Οι δύο αθλήτριες έκλεισαν έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στις διοργανώσεις του 2021. Τρίτη στον σημερινό αγώνα ήταν η Παναγιώτα Δόση, με 1,78 μ., που το προηγούμενο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα. Η νεαρή θα κλείσει τη χρονιά στις 16 του μηνός στο Κλάντνο. Στο ίδιο ύψος έμεινε και η περσινή νικήτρια του αγώνα, Τατιάνα Γκούσιν, που πλέον ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά.

Στο μήκος, η Γκαμπριέλα Πέτροβα (Βουλγαρία) πέτυχε 6,54 μ. (2,8) με ευνοϊκό και 6,19 μ. με κανονικές συνθήκες, ενώ στα 100 μ. η Ραφαέλα Σπανουδάκη δίχως να πιεστεί τερμάτισε σε 11.92 (-0,2) και επικράτησε του αγωνίσματος.

Το Filothei Women Gala έγινε με βάση τα υγιεονομικά πρωτάθλημα του ΣΕΓΑΣ και της ΓΓΑ, ωστόσο κατάφερε παρά τις δυσολίες και τις ιδιαιτερότητες όχι μόνο να διεξαχθεί, αλλά να προσφέρει και πάλι όμορφες εικόνες.

Τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή