Οι συμμετοχές στο 21ο Filothei Women Gala

Σπουδαίες αναμετρήσεις αναμένονται στον τελευταίο εγχώριο αγώνα της φετινής θερινής περιόδου, στο Filothei Women Gala, που θα γίνει την Παρασκευή (11/9) στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει τέσσερα αγωνίσματα (100 μ., ύψος, επί κοντώ, μήκος), ενώ θα διεξαχθεί και το άλμα υγείας/μήκος άνευ φόρας, με κοινωνική προέκταση, αφού η διεξαγωγή του αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν σε δράσεις, που αφορούν στον covid-19. Οι συμμετοχές μάλιστα στο συγκεκριμένο αγώνισμα θα είναι σπουδαίες, κι έτσι για πρώτη φορά θα βρεθούν αντιμέτωπες στο ίδιο αγώνισμα η “χάλκινη” στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνο στο επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου και η κορυφαία Ελληνίδα στα ψηλά εμπόδια, Ελισάβετ Πεσιρίδου. Στον ίδιο αγώνα θα συμμετάσχουν ακόμη οι νικήτριες σε 100 μ., ύψος, επί κοντώ, μήκος, στη διοργάνωση της Φιλοθέης.

Στο επί κοντώ των γυναικών η Ελένη Πόλακ θα έχει τον πρώτο λόγο, δεδομένο του ότι προέρχεται από πολύ καλή σεζόν, στη διάρκεια της οποίας ξεπέρασε τα 4,70 μ. κι έδειξε έτοιμη να διεκδικήσει τους επόμενους μήνες, την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το ύψος των γυναικών με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελληνίδων. Η Ιωάννα Ζάκκα προέρχεται από τους αγώνες στο εξωτερικό, αλλά και το 1,91 μ. που πέτυχε στους διασυλλογικούς αγώνες. Η Τατιάνα Γκούσιν, μπορεί στη διάρκεια της σεζόν να επικεντρώθηκε κυρίως στην αποκατάσταση του τραυματισμού της, ωστόσο πάντα είναι ανταγωνιστική και σε θέση να ανέβει υψηλά. Με ενδιαφέρον αναμένεται στο ίδιο αγώνισμα, η παρουσία της Μαρίγια Βούκεβιτς, αλλά και της Παναγιώτας Δόση, με φετινό 1,85 μέτρα.

Στα 100 μ. των γυναικών η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα κάνει μια δυνατή κούρσα, λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας της για τη νέα χρονιά.
Στο μήκος η Βουλγάρα Γκαμπριέλα Πέτροβα έχει το προβάδισμα για τη νίκη, ενώ με αξιώσεις θα συμμετάσχει και η Ελληνίδα Οξάνα Κορένεβα με φετινό 6,36 μέτρα.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ SPORTS

Οι συμμετοχές

Το πρόγραμμα
18.00 Επί κοντώ
18.10 Μήκος
18.15 Ύψος
19.00 100 μ.
19.10 Άλμα υγείας/Μήκος άνευ φόρας

Κατεβάστε την εφαρμογή