Σαμορίν και Κλάντνο οι επόμενοι σταθμοί του Χρήστου Φραντζεσκάκη

O Χρήστος Φραντζεστάκης θα συνεχίσει τους αγώνες του στο μίτινγκ που θα γίνει στην πόλη Σαμορίν (11/9) της Σλοβακίας, λίγες ημέρες από τη συμμετοχή του στο μίτινγκ στο Χόρζοφ, όπου συνοδεύτηκε με ένα νέο ατομικό του ρεκόρ στη σφυροβολία με βολή στα 76,78 μέτρα.

“Αρχικά θέλαμε να βρει αγώνες νωρίτερα, ωστόσο δεν τα καταφέραμε κι έτσι τον άφησα δύο εβδομάδες να ξεκουραστεί. Στην ουσία κάνουμε μια συντήρηση για τους αγώνες που έχουμε μέχρι το υπόλοιπο της σεζόν. Ήθελα να κάνει αγώνες περισσότερο για τη συναναστροφή με σπουδαίους αθλητές, όπως αυτούς που συνάντησε στο Χόρζοφ. Να τους απομυθοποιήσει, να δει ότι κι εκείνοι δεν κάνουν κάτι διαφορετικό από εκείνον. Για δύο ημέρες ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Κόχαν (πρωταθλητής Ευρώπης Κ20), έναν από τους αθλητές που θα βρει πολλές φορές μπροστά του στο μέλλον”, εξήγησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κωστής Παπαμαρκάκης και συμπλήρωσε:

“Ο Χρήστος τεχνικά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Συναγωνίζεται επάξια τους κορυφαίους του κόσμου και αυτό είναι κάτι που πλέον το βλέπει κι εκείνος. Είναι σημαντικό ότι στον αγώνα της Κυριακής ήρθε και το ρεκόρ και τώρα περιμένω να δω πως θα αντιδράσει και στον επόμενο αγώνα του”.

Ο Φραντζεσκάκης θα επιστρέψει σήμερα το βράδυ από την Πολωνία, θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη στην Αθήνα κι από εκεί θα ταξιδέψει για το Σαμορίν. Ο τελευταίος του αγώνας για φέτος θα γίνει στις 16 του μηνός στο Κλάντνο της Τσεχίας. Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε και στις δυνατότητες που έχει ο Φραντζεσκάκης. “Πρόκειται για έναν χαρισματικό αθλητή, ο οποίος είναι εξαιρετικός στο επίπεδο της τεχνικός. Έχει πολλά περιθώρια ακόμη στη δύναμη, ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πάνω σε αυτό, γιατί είναι πολύ εύκολο να χάσεις την τεχνική σου ανεβάζοντας τη δύναμη σου”, είπε. Ο 20χρονος έχει ως μεγάλο στόχο της επόμενης χρονιάς τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Κατεβάστε την εφαρμογή