Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, με την ευκαιρία της σημερινής του συνεδρίασης και με αφορμή την δημοσιοποίηση του σχεδίου Νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα.

ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συνεχίζει τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις του στο Αυτοδιοίκητο των Αθλητικών Σωματείων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών.

Αφού με απολύτως αντισυνταγματικές διατάξεις θέσπισε κωλύματα για τα ιστορικά στελέχη του Αθλητισμού και παρότρυνε και ενίσχυσε αντιπολιτευτικές κινήσεις σε μια σειρά Ομοσπονδίες, κατήργησε άλλα ασυμβίβαστα δεκαετιών, με φωτογραφικές επίσης διατάξεις, που ανοίγουν τον δρόμο για την δημιουργία θυλάκων συμφερόντων και διαπλοκής στα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών.

Προσπαθεί μάλιστα τώρα να ολοκληρώσει αυτό το καταστροφικό έργο φέρνοντας ένα Νομοσχέδιο στη δημοσιότητα, στην κορύφωση των καλοκαιρινών διακοπών, με ελάχιστο χρόνο διαβούλευσης εν μέσω δεκαπενταύγουστου και καταστρατηγώντας βασικές αρχές καλής Νομοθέτησης, για να περιορίσει την κατακραυγή και τις αντιδράσεις.

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε, ότι όλα αυτά γίνονται ερήμην των ανωτέρων και ανώτατων κλιμακίων της Κυβέρνησης.

Αρνούμαστε να μετάσχουμε στην προσχηματική διαβούλευση και να δώσουμε άλλοθι στις πρωτοφανείς διαδικασίες του κυρίου Αυγενάκη και επιφυλασσόμαστε να διατυπώσουμε τις απόψεις μας επί του Νομοσχεδίου, όταν κατατεθεί στη Βουλή και στη διάρκεια της συζήτησής του.
Καλούμε επίσης την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να πάρει θέση για το περιεχόμενο του Νομοσχεδίου, αλλά και της μεθόδευσης του κυρίου Αυγενάκη.

Κατεβάστε την εφαρμογή