Μια ανάσα από τα 60,00 μ. η Αναγνωστοπούλου, καλές επιδόσεις στη Θεσσαλονίκη


Την πέμπτη καλύτερη βολή της καριέρας της πραγματοποίησε σήμερα η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, στους αγώνες Κώστας Σπανίδης στη Θεσσαλονίκη.

Η έμπειρη πρωταθλήτρια πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, αφού είχε βολή στα 59,96 μ., που δείχνει πως παρά το διάστημα που έμεινε εκτός σταδίων κατάφερε να διατηρήσει σε εξαιρετικό επίπεδο την αγωνιστική της κατάσταση. Η Αναγνωστοπούλου είχε προλάβει να κάνει δύο αγώνες στη σεζόν, στη διάρκεια της προετοιμασία της στη Ν. Αφρική και είναι πιθανό πως αν η χρονιά δεν είχε πάρει αυτή την τροπή να απειλούσε ήδη το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαδόπουλου θα συνεχίσει στους διασυλλογικούς αγώνες Α/Γ, ενώ μεγάλος της στόχος είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο ίδιο αγώνισμα η αθλήτρια της κατηγορίας Κ18, Δέσποινα Φιλιππίδου πέτυχε 47,96 μ. και συνέχισε τις καλές παρουσίες στη σεζόν.

Στη σφαιροβολία των Ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Οδυσσέας Μουζενίδης, ο οποίος έβαλε σημάδι στα 19,38 μ., που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του, πίσω από το ατομικό του 19,46 μέτρα. Ο 21χρονος, παρά τις αλλαγές που αναγκάστηκε να κάνει στη διάρκεια της σεζόν, θα κυνηγήσει να ολοκληρώσει τη χρονιά με νέο ατομικό ρεκόρ και γιατί όχι με βολή πάνω από τα 20,00 μ., αφού είναι σε καλή κατάσταση. Δεύτερος στον σημερινό αγώνα ήταν ο Τάσος Λατιφλάρι με 18,91 μ., που επίσης στους αγώνες που ακολουθούν θα κυνηγήσει βολές πάνω από τα 19,00 μέτρα.

Δύο ευχάριστα γεγονότα συνέβησαν σήμερα στη σφυροβολία Γυναικών και αυτό χάρη στις αθλήτριες του Κώστα Κοροσίδη. Η νεάνιδα Σταυρούλα Κοσμίδου ήταν η νικήτρια του αγώνα με 62,54 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, καθώς βελτιώνει το 61,56 μ., που πέτυχε την περσινή χρονιά.

Η 19χρονη αθλήτρια των ρίψεων βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης του αγωνίσματος της, μα το σημαντικότερο είναι πως δείχνει να κάνει σταθερά βήματα προόδου, που θα της επιτρέψουν από το 2021 να εδραιωθεί στην κατηγορία των Γυναικών.

Η Ηλιάνα Κοροσίδου μπορεί να μην πέτυχε μια βολή ανάλογη των δυνατοτήτων της, αφού ήταν δεύτερη με 60,25 μ., ωστόσο το σημαντικό είναι πως επέστρεψε στη δράση με πρόθεση να κυνηγήσει και πάλι να βρεθεί στο αγωνιστικό επίπεδο των προηγούμενων χρόνων. Κάποιοι τραυματισμού και οι αυξημένες υποχρεώσεις των σπουδών της (ιατρική) την ανάγκασαν να αφήσει πίσω την προετοιμασία της, κάτι που θέλει να αλλάξει από φέτος.

Ο Δημήτρης Παυλίδης αυτή την φορά δοκίμασε με το δίσκο της κατηγορίας Κ20, όπου ήταν νικητής με βολή στα 54,62 μέτρα. Ο νεαρός πριν λίγες ημέρες, με δυνατή βροχή σημείωσε 60,90 μ. με το δίσκο των Κ18.

Στους φετινούς αγώνες “Κώστας Σπανίδης”, που έγιναν στην μνήμη του κορυφαίου Έλληνα προπονητή των ρίψεων σημειώθηκαν δύο πανελλήνια ρεκόρ από τις Ελίνα Τζένγκο (διαβάστε εδώ) και Αναστασία Ντραγκομίροβα (διαβάστε εδώ), που για μία ακόμη φορά ξεδίπλωσαν το άπλετο ταλέντο τους.

Τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή