Ο Νικόλας Πολυχρονίου έστειλε τη σφύρα στα 78,84 μ. (vid)

Ο Νικόλας Πολυχρονίου (ΑΕΚ) είναι ένας από τους αθλητές της νέας γενιάς που ξεχωρίζουν τα τελευταία  δύο χρόνια.

Ο 17χρονος, γιος του παλιού πρωταθλητής τη σφυροβολίας, Χρήστου Πολυχρονίου, ήταν ένα από τα πρόσωπα της σημερινής ημέρας των διασυλλογικών αγώνων Κ18. Ο νεαρός αγωνίστηκε στον όμιλο των Αθηνών στον Άγιο Κοσμά και πέτυχε βολή στα 78,84 μ., επίδοση που δείχνει πως είναι ικανός να απειλήσει ακόμη και το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο είναι 80,15 μ. και ανήκει στον Χρήστο Φραντζεσκάκη. Ο Πολυχρονίου είχε μία ακόμη μεγάλη βολή στα 75,93 μέτρα, επίδοση που ήταν επίσης πάνω από το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 72,80 μέτρα. Παράλληλα η βολή του είναι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως από αθλητή της ηλικίας του, ενώ θα του έδινε το δικαίωμα να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Η Αναστασία Ρέτσα (Αμεινίας Μεσογείων) ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα από τις εμφανίσεις του χειμώνα, αφού ξεπέρασε τα 4,01 μ. στο επί κοντώ και έδειξε από νωρίς πως είναι σε θέση να ανέβει πάνω από το 4,07 μ., που σημείωσε τον Φεβρουάριο στο ΣΕΦ και αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ της. Η αθλήτρια του Συμεών Αναστασιάδη πραγματοποίησε σήμερα τον πρώτο της αγώνα στη θερινή σεζόν πάνω από τα 4,00 μέτρα.

Η Άννα- Μαρία Ίβιτς (ΣΑΚΑ) ξεχώρισε στα 400 μ., όπου ήταν νικήτρια με 58.91, ενώ στα 5.000 μ. βάδην η Αναστασία Ανωνοπούλου (ΓΑΣ Ικαρος) με 26.05.51.
Καλός αγώνας έγινε στο ύψος κοριτσιών με δύο αθλήτριες να ξεπερνούν τα 1,65 μ. την 15χρονη Παναγιώτα Πλατανιά (ΓΣ Κηφισιάς) και την 16χρονη Βιργινία Κουλουμέντα (ΑΟ Φιλοθέης).

Αποτελέσματα 

 https://www.instagram.com/p/CCQBBVEgo54/

Διαβάστε ακόμη για τους υπόλοιπους ομίλους

Πανελλήνιο ρεκόρ από την Ντραγκομίροβα στη σφαιροβολία

Θετικό ντεμπούτο για την Χατζηπουργάνη στην Κατερίνη

Νέα μεγάλη βολή από την Τζατζιμάκη, εξαιρετική παρουσία από την Ράπτη στα Γιάννενα

Κατεβάστε την εφαρμογή