Η Μαρία Μπελιμπασάκη στρέφει την προσοχή της στους αγώνες του χειμώνα


Η αγωνιστική δράση αρχίζει σταδιακά να αποκτά ενδιαφέρον με τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες να ανεβάζουν ρυθμό, προκειμένου να βρεθούν στους αγώνες που ακολουθούν στο επίπεδο που θα ήθελαν.

Παρόλα αυτά η απουσία μεγάλης διοργάνωσης έχει ρίξει τις απαιτήσεις και έχει αποφορτίσει την πίεση αθλητών και αθλητριών, που βλέπουν τους μήνες που ακολουθούν ως το σκαλοπάτι για την επόμενη χρονιά. Για την Μαρία Μπελιμπασάκη οι μήνες της καραντίνας ήταν η ευκαιρία να βάλει βάσεις στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης.

Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία, παρότι είχε στο πλάνο της να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αποφάσισε να ξεκινήσει τώρα τις διακοπές της κι έπειτα να μπει και πάλι στο πρόγραμμα προπόνησης ενόψει των αγώνων στόχου του κλειστού.

“Το μυαλό μου εδώ και καιρό ήταν στους αγώνες του χειμώνα, αφού ο στόχος είναι η συμμετοχή και διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο κλειστού. Αρχικός στόχος ήταν να τρέξω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, ωστόσο σε συνεργασία με τον προπονητή μου και με την έγκριση του εθνικού προπονητή, Γιάννη Κουτσιώρα, αποφασίσαμε να ξεκινήσω διακοπές, λόγω μιας μικρής ενόχλησης που έχω ψηλά στον δικέφαλο. Θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να πιέσω τον εαυτό μου, αφού είναι σημαντικότερο σε αυτή την περίοδο να εκμεταλλευτούμε το χρόνο που έχουμε για να διορθώσουμε όποια προβλήματα προκύπτουν”, είπε η Μπελιμπασάκη, που την επόμενη χρονιά θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει όχι μόνο τη διάκριση στους αγώνες του χειμώνα, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

“Θα ξεκουραστώ για λίγες ημέρες και θα επιστρέψω κανονικά στην προπόνηση μου, προκειμένου να μην χαθεί η δουλειά που έχω κάνει όλο αυτό το διάστημα”, συμπλήρωσε η Μπελιμπασάκη.

Κατεβάστε την εφαρμογή