Ο Νικόλας Σκαρβέλης “έσπασε” το φράγμα των 21,00 μέτρων

Το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ της θερινής περιόδου σημειώθηκε σήμερα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με…δράστη τον Νικόλα Σκαρβέλη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συμμετείχε σε μίτινγκ σφαιροβολίας στην Αριζόνα, όπου σημείωσε βολή στα 21,05 μ., επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ ανοιχτού, αφού βελτιώνει το 20,74 μ., που κατείχε ο Δημήτρης Κουτσούκης από τις 14 Ιουλίου του 1989.

Ο Σκαρβέλης είναι πλέον ο κάτοχος και των δύο ρεκόρ, καθώς φέτος το χειμώνα με βολή στα 20,38 μ. είχε πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού. Ο αθλητής, ο οποίος τον ερχόμενο χειμώνα θα διεκδικήσει τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, είχε ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο 20,61 μ., από τον Απρίλιο του 2016.

Ο 27χρονος κατάφερε στη διάρκεια της πανδημίας να συνεχίσει την προετοιμασία του κι έτσι να παραμείνει σε εξαιρετικό αγωνιστικό επίπεδο. Ο Σκαρβέλης γίνεται ο πρώτος Έλληνας, που σπάει το ανυπέρβλητο όπως φαινόταν μέχρι σήμερα, φράγμα των 21,00 μέτρων. Ο αθλητής έχει ως μεγάλο στόχο του 2021, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Κατεβάστε την εφαρμογή