Επιστροφή στη δράση για το γκρουπ του Γιώργου Μποτσκαριώβ

Μπορεί η σεζόν να πήρε διαφορετική πορεία και οι σημαντικότερες διοργανώσεις του πλανήτη να αναβλήθηκαν, παρόλα αυτά τα γκρουπ του Γιώργου Μποτσκαριώβ συνεχίζει την προετοιμασία για τη δράση της θερινής περιόδου με το ίδιο πάθος.

Η ομάδα αθλητών και αθλητριών του ομοσπονδιακού τεχνικού προετοιμάζεται στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, προκειμένου να κάνει ένα ικανοποιητικό πέρασμα από τη σύντομη δράση της φετινής περιόδου κι έπειτα να επικεντρώσει τους στόχους της στην αγωνιστική δράση του 2021.

“Όταν ανακοινώθηκε πως δεν θα ισχύσει για φέτος το ράνκινγκ αλλάξαμε τον προγραμματισμό μας. Τους άφησα να χαλαρώσουν κι έπειτα ξεκινήσαμε και πάλι την προετοιμασία, με στόχο τις διοργανώσεις του 2021. Δεν κυνηγάω κάτι ιδιαίτερο για φέτος, ωστόσο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τα παιδιά θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν πολύ καλή εικόνα”, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μποτσκαριώβ και συμπλήρωσε: “Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που περιλαμβάνει αρκετή δουλειά κι έπειτα σταδιακά τον Ιούλιο η προπόνηση θα χαλαρώσει ώστε στο Πρωτάθλημα τα παιδιά να είναι ξεκούραστα και σε θέση να κάνουν μια εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων τους. Ορισμένα από τα παιδιά θα συνεχίσουν και για τα Βαλκανικά, αλλά δίχως να κάνω κάτι ιδιαίτερο σε επίπεδο κορύφωσης. Η συμμετοχής τους θα γίνει στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη χρονιά”.

Το γκρουπ του Μποτσκαριώβ, στο οποίο μεταξύ άλλων είναι ενταγμένοι οι πρωταθλητές της σφαιροβολίας Οδυσσέας Μουζενίδης, Τάσος Λατιφλάρι και δύο εκ των κορυφαίων αθλητριών στην ηλικία τους παγκοσμίως, η Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός) και η Αναστασία Ντραγκομίροβα (σύνθετα), αλλά και οι Σοφία Κεσσίδη, Σοφία Τσολακίδου και Αρτέμιος Καπασακαλίδης κατάφερε να κάνει χωρίς σημαντικά προβλήματα την προετοιμασία του στη διάρκεια της καραντίνας, εκμεταλλευόμενο τις επιλογές σε υπαίθριους χώρους. “Στην περίοδο της καραντίνας σίγουρα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα απ΄ότι οι αθλητές σε μεγάλες πόλεις. Μας τα χάλασε λίγο ο καιρός γιατί είχε αρκετές βροχές, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα μας ήταν ότι δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε προπόνηση με βάρη. Όλα τα παιδιά έπεσαν αρκετά στο συγκεκριμένο κομμάτι, το οποίο όμως έχουμε καλύψει αρκετά τον τελευταίο μήνα, που επιστρέψαμε σε κανονικούς ρυθμούς. Είμαι ικανοποιημένος από την κατάσταση τους, αφού παρά τις συνθήκες ρίχνουν μακριά και γενικά δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση. Η πανδημία άλλαξε πολλά δεδομένα και στέρησε από τα παιδιά αγωνιστικές ευκαιρίες. Θεωρώ πως η Ντραγκομίροβα θα έκανε εξαιρετικά πράγματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, στην τελευταία της χρονιά στην κατηγορία. Την ευκαιρία για διάκριση έχασε και η Τζένγκο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.
Τόσο ο Τάσος Λατιφλάρι, όσο και ο Οδυσσέας Μουζενίδης είχαν πολλές πιθανότητες για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού, αφού από τον χειμώνα είχαν δείξει πως είναι σε θέση να κυνηγήσουν στις διοργανώσεις του ανοιχτού βολές πάνω από τα 20,00 μέτρα. Τα δύο παιδιά πλέον στρέφουν την προσοχή τους στους αγώνες του χειμώνα και τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού”, κατέληξε ο έμπειρος τεχνικός.

Το γκρουπ αναμένεται να ξεκινήσει τη χρονιά στους αγώνες ρίψεων “Κώστας Σπανίδης” στις 8 Ιουλίου στο Καυτανζόγλειο στάδιο, ενώ στο σύνολο τους θα συμμετάσχουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των κατηγοριών τους.

Η Ντραγκομίροβα θα συμμετάσχει μόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων Κ18 – κι όχι και σε αυτόν της κατηγορίας Κ20- , με στόχο στην τελευταία της χρονιά στη διοργάνωση να πετύχει μια σπουδαία επίδοση κι ένα νέο ρεκόρ. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων Κ18 θα γίνει 10-11 Αυγούστου στην Πάτρα, ενώ το αντίστοιχο της Κ20, στις 1-2 Αυγούστου στα Γιάννενα.

Κατεβάστε την εφαρμογή