Κολοκυθά, Ξενικάκης και Αργυρόπουλος έτοιμοι για τους αγώνες της θερινής περιόδου

Τους αγώνες της θερινής περιόδου αναμένει το γκρουπ αλτών του Μάκη Πάντου, με τους περισσότερους από τους αθλητές και τις αθλήτριες να είναι εκτός δράσης από το περασμένο καλοκαίρι. Ανάμεσα σε αυτούς και η Έφη Κολοκυθά, που το 2019 σημείωσε μια σειρά από αξιόλογες εμφανίσεις κι έτσι βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η έμπειρη αθλήτρια επέλεξε να παρακάμψει την δράση του χειμώνα, προκειμένου να επικεντρωθεί στους αγώνες του ανοιχτού και κατ΄επέκταση στην πρόκριση σε Ολυμπιακούς και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο τα όσα ακολούθησαν με την έξαρση της πανδημίας του ιού covid-19 της άλλαξαν τα σχέδια. Παρόλα αυτά η Κολοκυθά κατάφερε στη διάρκεια της καραντίνας να διατηρηθεί σε ικανοποιητικό προπονητικό επίπεδο κι εδώ και περίπου ένα μήνα να συνεχίζει στο Καυτανζόγλειο στάδιο. “Το διάστημα της καραντίνας συνεχίσαμε να γυμναζόμαστε με διαφορετικές συνθήκες, ωστόσο τα παιδιά κατάφεραν να διατηρηθούν σε ένα καλό επίπεδο. Μετά από περίπου ένα μήνα στο στάδιο τα παιδιά έχουν αρχίσει να βρίσκουν τον ρυθμό τους και ήδη σκέφτονται τους αγώνες που έχουν μπροστά τους”, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μάκης Πάντος και συμπλήρωσε: “Η Έφη ήταν σε καλή κατάσταση πριν την καραντίνα και θα κυνηγούσε το ράνκινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε κάθε περίπτωση ο στόχοι μας δεν αλλάζουν. Δεν ξέρω ακόμη τους αγώνες στους οποίους θα συμμετάσχουν στη διάρκεια της σεζόν, σίγουρα ανάμεσα σε αυτούς θα είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα”, συμπλήρωσε. Στο γκρουπ του Πάντου γυμνάζονται δυνατά ακόμη ονόματα του μήκους, όπως ο Νίκος Ξενικάκης, ο οποίος το χειμώνα ήταν σε περίοδο αποκατάστασης κι έτσι δεν συμμετείχε στους αγώνες κλειστού, αλλά και ο Αλέξης Αργυρόπουλος που επέλεξε να κάνει κάποιες βελτιώσεις σε επίπεδο τεχνικής και να ξεκινήσει τη δράση το καλοκαίρι.

“Με τους Ξενικάκη και Αργυρόπουλο είχαμε την ευκαιρία αυτό το διάστημα να κάνουμε βελτιώσεις σε διάφορα επίπεδα. Αμφότεροι έχουν ανάγκη τους αγώνες που θα προκύψουν στη σεζόν, αφού δεν συμμετείχαν στους αγώνες του χειμώνα”. Με τον Πάντο γυμνάζεται ακόμη η Ιωάννα Ιωάννου, που το 2021 θα διεκδικήσει στο μήκος το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. “Είναι μια αθλήτρια που έχει κάνει ήδη 6,23 μ. (όριο ΕΑ) και θεωρώ πως θα μπορέσει να κυνηγήσει το όριο του ΣΕΓΑΣ (6,30 μ.) και να συμμετάσχει το 2021 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”. Στο ίδιο γκρουπ ανήκουν ακόμη οι άλτριες του τριπλούν Βασιλική Ντούση και Αγγελική Λυμπεροπούλου.

Κατεβάστε την εφαρμογή