Ενημέρωση σωματείων Αττικής – Νέο υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων

Εκπρόσωποι σωματείων της Αττικής συμμετείχαν το βράδυ της Δευτέρας (1/6) στην συνάντηση, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τις ΕΑΣ Αθήνας, Πειραιά και Ν.Δ. Αττικής.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν σε βάθος τους εκπροσώπους των σωματείων, τόσο για τα θέματα που έχουν ανακύψει με αφορμή την πανδημία του ιού covid- 19, όσο και για παραδοσιακά ζητήματα που ταλαιπωρούν τον στίβο στην Αττική και έχουν να κάνουν με τις αθλητικές υποδομές. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κώστας Παναγόπουλος, ενημέρωσε τα σωματεία για τα μέτρα που πήρε ο ΣΕΓΑΣ σε σχέση με τον covid-19, ενώ τους γνωστοποίησε πως είναι έτοιμο το υγειονομικό πρωτόκολλο, που αφορά στη διεξαγωγή των αγώνων εντός σταδίου, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα σταλεί στην υγειονομική υπηρεσία της ΓΓΑ. Το πρωτόκολλο είναι πλήρες για όλα τα αγωνίσματα και θα αποτελέσει τον οδηγό διεξαγωγής όλων των διοργανώσεων στη χώρα μας. Παράλληλα ο Παναγόπουλος ανέλυσε οικονομικής φύσεως θέματα, ενώ επισήμανε για μία ακόμη φορά την ανάγκη που υπάρχει για ενίσχυση των ομοσπονδιών και των σωματείων από την Πολιτεία.

Στις αθλητικές υποδομές αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, και ιδιαίτερα στη δυσμενή αλλαγή στο Σχιστό. Η προηγούμενη Δημοτική αρχή σε συνεργασία με την ομοσπονδία είχε προχωρήσει σε μελέτη, η οποία μάλιστα είχε εγκριθεί από την Πολιτεία, για την δημιουργία αθλητικής εγκατάστασης, η οποία θα αποτελούσε το “Σπίτι του Στίβου”. Ένα χώρο ιδανικό να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και να δώσει ανάσα στα σωματεία της ευρύτερης περιοχής.

Η προ ημερών παράδοση της έκτασης από τη ΓΓΑ στο Δήμο Κορυδαλλού ανατρέπει το πλάνο που υπήρχε, αφού τα νέα σχέδια προβλέπουν κυρίως χρήση από το ποδόσφαιρο και περιορισμένη παρουσία από το στίβο. Ο Σεβαστής αναφέρθηκε και στην περίπτωση των Θρακομακεδόνων, όπου και για εκεί είχε προβλεφθεί η κατασκευή προπονητικού κέντρου για το στίβο, έργο, όμως, που δεν φάινεται να προχωρά.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των σωματείων ενημερώθηκαν τόσο για τα οικονομικά θέματα που θα απασχολήσουν τους ίδιους, αλλά και την ομοσπονδία, καθώς και για το αγωνιστικό πλάνο της θερινής περιόδου. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να πάρουν πολλές απαντήσεις διαδικαστικού χαρακτήρα, που έχουν να κάνουν κυρίως με την λειτουργία τους το επόμενο διάστημα, αλλά και με τους αγώνες που θα διεξαχθούν στη σεζόν. Θυμίζουμε πως η τελευταία Υπουργική απόφαση προβλέπει την επιστροφή στα στάδια αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών, γεγονός που δίνει το δικαίωμα στα σωματεία να εκκινήσουν τις ακαδημίες τους. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από περίπου 50 σωματεία της Αττικής.

Κατεβάστε την εφαρμογή