Η Βασιλείου δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει με κίνητρο και όρεξη

Η Ειρήνη Βασιλείου είχε επιλέξει φέτος να επενδύσει στον εαυτό της, να βάλει τον πρωταθλητισμό σε πρώτη προτεραιότητα και να κυνηγήσει τα όνειρα της, στην τελευταία χρονιά της καριέρας της.

Αυτό ήταν το σχέδιο, τα γεγονότα όμως την πρόλαβαν και την ανάγκασαν να προχωρήσει στην αναζήτηση εναλλακτικού πλάνου.

Η πρωταθλήτρια των 400 μ. τον χειμώνα έμεινε για περισσότερο από ένα μήνα στη Βιέννη, προκειμένου να έχει τις ιδανικές συνθήκες προπόνησης, επιλογή που την δικαίωσε, αφού στη διάρκεια της σεζόν σημείωσε ατομικό ρεκόρ σε 60 μ., 200 μ. και 400 μέτρα.

“Είχα πει στον εαυτό μου πως φέτος θα είναι η τελευταία μου χρόνια. Οι εξελίξεις που προέκυψαν λόγω της πανδημίας παρατείνουν την παρουσία μου στα στάδια, αφού θα πάω μέχρι το 2021. Η αλήθεια είναι πως στεναχωρήθηκα, που ήρθαν έτσι τα πράγματα, επειδή αυτή την χρονιά δόθηκα παραπάνω στον αθλητισμό. Τον χειμώνα η προπόνηση πήγε πολύ καλά και πήρα θετικά δείγματα ενόψει της θερινής περιόδου”, είπε η Βασιλείου, που το χειμώνα σημείωσε 7.42 στα 60 μ., 23.73 στα 200 μ. και 52.93 στα 400 μέτρα.

“Στα 400 μ. περίμενα να τρέξω γρηγορότερα. Άλλα έδειχναν οι προπονήσεις και οι επιδόσεις μου στα 200 μ. κι άλλο έβγαινε στον αγώνα”, συμπλήρωσε. Η έμπειρη αθλήτρια στο διάστημα της καραντίνας προσπάθησε να διατηρήσει την αγωνιστική της κατάστασης κάνοντας προπόνηση όπου μπορούσε, ενώ από αρχές Μαΐου επέστρεψε στο στάδιο με στόχο ένα πέρασμα από τη θερινή δράση. “Είμαι υγιής και προπονούμαι πλέον στο στάδιο. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε ακόμη αγωνιστικό πλάνο για να ξέρουμε τι θα κάνουμε, ωστόσο ευελπιστώ να γίνουν αγώνες και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αρχές Αυγούστου, γιατί δεν θα αντέξω να πάω παραπάνω. Είναι γεγονός πως περισσότερο κοιτάζω τους αγώνες της επόμενης χρονιάς, ωστόσο έχω το κίνητρο και την όρεξη να μπω στη δράση της θερινής σεζόν, τόσο σε επίπεδο διασυλλογικών όσο και Πανελληνίων Αγώνων”, είπε η αθλήτρια του Άρη Βισκαδουράκη, που τον ερχόμενο χειμώνα θα κυνηγήσει αγώνες στον κλειστό και μέσα από αυτούς την πρόκριση στους δεύτερους Ολυμπιακούς της καριέρας της.

Κατεβάστε την εφαρμογή