Λίγοι αγώνες στη θερινή σεζόν και προετοιμασία για 2021 για την Πόλακ


Η επιστροφή στις προπονήσεις ήταν το πρώτο στάδιο για τους Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, ωστόσο το σημαντικότερο για εκείνους και τους προπονητές τους είναι η επαναφορά σε κανονικά επίπεδα δίχως τραυματισμούς.

Η σωστή διαχείριση της κατάστασης θα είναι το κλειδί της επιτυχίας και θα διασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση από τη φετινή θερινή σεζόν στην επόμενη χρονιά. Για την επιστροφή στους αγώνες ετοιμάζεται και η Ελένη Πόλακ, που στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου εντυπωσίασε με το άλμα της στα 4,65 μ. στο επί κοντώ. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, “έπιασε” και πάλι κοντάρι, ωστόσο η προπόνηση που κάνει αυτή την εποχή δεν θυμίζει σε πολλά την αντίστοιχη περσινή.

“Επιστρέψαμε στο στάδιο με πολύ ήπιο ρυθμό. Είναι σημαντικό να επανέλθουμε, αλλά δίχως να υπάρχει κίνδυνος για κάποιον τραυματισμό. Κάνει περίπου το 1/3 της προπονήσεις που θα έπρεπε να κάνει και μάλιστα αρκετά διαφοροποιημένη για την εποχή”, είπε ο Καραγιάννης για την επιστροφή της Πόλακ στην προπονητική διαδικασία και συμπλήρωσε: “Σίγουρα μας ενδιαφέρει να κάνουμε αγώνες στη διάρκεια της σεζόν, να συμμετάσχουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και σε κάποια μίτινγκ, σε κάθε περίπτωση όμως, η αγωνιστική διαδικασία θέλω να έχει ολοκληρωθεί έως αρχές Σεπτεμβρίου. Είναι σημαντικό να έχει στη συνέχεια λίγες ημέρες ξεκούραση κι έπειτα να ξεκινήσει την προετοιμασία για το 2021. Η χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και με πολλές απαιτήσεις κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να δουλέψουμε σωστά”, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η Πόλακ στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ξεπέρασε τα 4,65 μ. και έδειξε πως θα ήταν σε θέση να κυνηγήσει το όριο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (4,70μ.). Η 24χρονη θα έχει την ευκαιρία να κλείσει θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τη νέα χρονιά είτε μέσω ορίου, είτε μέσω κατάταξης. “Το χειμώνα η σεζόν είναι γεμάτη. Σίγουρα μας ενδιαφέρει το Ευρωπαϊκό κλειστού, ωστόσο δεν θα πούμε όχι και στο Παγκόσμιο. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος που θα έχουμε για τους Ολυμπιακούς δεν θα είναι πολύς. Θα πρέπει να γίνει καλός προγραμματισμός”, κατέληξε ο έμπειρος τεχνικός.

Κατεβάστε την εφαρμογή