Γιώργος Πομάσκι: “Αγώνες έως τις 15/8 κι έπειτα ξεκούραση”

Η πανδημία του ιού covid-19 ανάγκασε τους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη να προσαρμοστούν σε νέα – σκληρά σε πολλές περιπτώσεις – δεδομένα. Ο αθλητισμός δέχθηκε κι αυτός δυνατό πλήγμα, ωστόσο δειλά, δειλά κάνει βήματα επιστροφής στην κανονικότητα.

Στη χώρα μας από την περασμένη εβδομάδα έχουν ήδη ξεκινήσει προπονήσεις οι αθλητές της προολυπιακής ομάδας κι από σήμερα σειρά πήραν τα μέλη της εθνικής ομάδας Ανδρών/Γυναικών και Κ23.

Η θερινή σεζόν που θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα αναμφίβολα θα λειτουργήσει ως βάλσαμο για αθλητές και αθλήτριες όλων των αγωνιστικών επιπέδων, ωστόσο ιδιαίτερα για την πρώτη γραμμή του ελληνικού στίβο, η δράση του 2021 βρίσκεται ήδη στο σχεδιασμό τους.

“Αναγκαστήκαμε λόγω πανδημίας να σταματήσουμε την προετοιμασία μας. Πλέον επιστρέψαμε, ωστόσο αυτή η περίοδος δεν είναι για να κάνεις έντονη προπόνηση και να επανέλθεις σε υψηλά επίπεδα. Είναι μια περίοδος μέχρι τις 15 Αυγούστου, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για εκπαίδευση και βελτίωση της τεχνικής, χωρίς να αυξάνουμε τις εντάσεις. Οι βασικοί αγώνες για εμάς είναι από το Γενάρη, ό,τι χάσαμε την περίοδο της καραντίνας θα το καλύψουμε του χρόνου, με τίποτα δεν μπορούμε να το καλύψουμε τώρα”, εξήγησε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές, ο Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος γυμνάζει τον πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, Μίλτο Τεντόγλου.

“Το διάστημα που ακολουθεί μπορούμε να επικεντρωθούμε στην βελτίωση της τεχνικής μέσα από κάποιους αγώνες που θα έχουμε ολοκληρώσει μέχρι τις 15 Αυγούστου. Μετά θα πρέπει να αφήσουμε τους αθλητές να ξεκουραστούν 20 ημέρες και από τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουμε με όρεξη, σοβαρότητα και υψηλούς στόχους. Δεν γίνεται οι αθλητές να μπουν απευθείας από την μία φάση στην άλλη. Δεν μπορούν να κάνουν οχτώ μήνες σερί προπόνηση, θα μπουχτίσουν. Δεν υπάρχει βιασύνη για τώρα, γιατί μπορεί να μας έρθει τραυματισμός”, συμπλήρωσε ο Πομάσκι, ο οποίος παρόλα αυτά θεωρεί πως ο αθλητής του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα είναι σε θέση να κυνηγήσει μια καλή επίδοση. “Βεβαίως και θέλουμε όχι μόνο συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και μια καλή επίδοση, που θα έρθει από τεχνική βελτίωση και όχι από έντονη προπόνηση”, είπε.

Ο Πομάσκι αναφέρθηκε και στους αγώνες της χειμερινής περιόδου του 2021, όπου υπάρχουν δύο δυνατές διοργανώσεις, το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό κλειστού. “Στόχος είναι να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν στις 10 Σεπτεμβρίου και τον Δεκέμβρη να είναι σε φουλ εντάσεις, ώστε τον Ιανουάριο να μπει σε δυνατούς αγώνες. Γι΄αυτό για τη φετινή θερινή σεζόν θέλουμε καλούς εκπαιδευτικούς αγώνες κι έπειτα ξεκούραση. Αυτό που έγινε με την πανδημία ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να το αλλάξουμε, ας κάνουμε κάτι τώρα να εκμεταλλευτούμε έξυπνα το χρόνο που έχουμε μπροστά μας. Ο στίβος είναι πολύπλευρο πράγμα, θέλει μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση”, κατέληξε ο έμπειρος τεχνικός.

Ο Τεντόγλου όπως στο σύνολο τους οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες αναμένεται να συμμετάσχουν στους αγώνες της θερινής περιόδου που θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα, ωστόσο στο σύνολο τους σκέφτονται ήδη τους αγώνες του χειμώνα και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν ώστε να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση σε αυτούς.

Κατεβάστε την εφαρμογή