Ραφαέλα Σπανουδάκη: “Θέλω να γίνουν αγώνες για ψυχολογικούς λόγους”

Η απαγόρευση κυκλοφορίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού covid- 19, βρήκε την Ραφαέλα Σπανουδάκη στη Ρόδο, όπου είχε μεταβεί για να δει την οικογένεια της.

Η πρωταθλήτρια των σπριντ παραμένει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, εκεί όπου έχει την ευκαιρία να περάσει την περίοδο της καραντίνας κοντά στην οικογένεια της και να ξεκουραστεί. Παράλληλα, η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη συνεχίζει την προπόνηση της με όποια μέσα διαθέτει και αναμένει με ανυπομονησία την επιστροφή στα στάδια και στους αγώνες.

“Χόρτασα την οικογένεια μου και απόλαυσα τα ανίψια μου. Παρότι οι συνθήκες είναι δύσκολες και ιδιαίτερες, προσπαθώ να περνάω τις ημέρες μου όμορφα. Σπίτι, οικογένεια, λίγη προπόνηση, θάλασσα, ήλιος. Γενικά γεμίζω μπαταρίες”, είπε η Σπανουδάκη και συμπλήρωσε: “Έχω βρει ένα χώρο με χόρτο, όπου τρέχω χωρίς να επιβαρύνω τα πόδια μου και παράλληλα προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ για να διατηρήσω την κατάσταση μου. Θέλω πολύ να γίνουν αγώνες, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Δεν θέλω να χαθεί η χρονιά. Οι αθλητές κρατιόμαστε από την ψυχολογία και τους αγώνες. Οπότε θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να συμμετάσχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και σε κάποιους ακόμη αγώνες”.

Η Σπανουδάκη αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σταδίων και στην προπόνηση που θα ακολουθήσει. “Πρώτα απ’ ‘ολα προέχει η υγεία όλων μας. Είναι σημαντικό, όμως, κάποια στιγμή να μπούμε στα στάδια για προπόνηση. Σίγουρα θα τηρούμε κανόνες και θα είμαστε με ωράρια, προκειμένου να μην κινδυνέψει κανείς. Από εκεί και πέρα η επιστροφή στις κανονικές προπονήσεις πρέπει να γίνει ομαλά. Για παράδειγμα εγώ θέλω να δω τι μπορεί να αντέξει το σώμα μου και βλέπω τι θα κάνω στη συνέχεια. Σίγουρα θα κάνω αγώνες τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μ., ωστόσο όχι με στόχο τις επιδόσεις, αλλά μόνο τη συμμετοχή”. Η Σπανουδάκη αναφέρθηκε και στην επόμενη χρονιά.

“Δεν μπορούμε με βεβαιότητα να μιλήσουμε για το 2021, αφού στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η πανδημία. Ωστόσο αν θεωρήσουμε πως θα επιστρέψουμε σε μια κανονική καθημερινότητα, σίγουρα θα έχω ως πρώτο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νωρίτερα υπάρχουν οι αγώνες του κλειστού με Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σίγουρα θα ήθελα να κάνω και κάποια μίτινγκ στην Ευρώπη, κυρίως για να βελτιώσω τη βαθμολογία μου στο ράνκινγκ”. Η Σπανουδάκη το 2019 έτρεξε τα 200 μ. σε 23.16 κι έδειξε πως και σε αυτό το αγώνισμα μπορεί να τρέξει γρήγορα, ενώ το ατομικό της ρεκόρ στα 100 μ. είναι 11.27 από το 2018.

Κατεβάστε την εφαρμογή