Ξεκούραση, προπόνηση και αναμονή για τον Μιχάλη Αναστασάκη


Ο Μιχάλης Αναστασάκης βρίσκεται εδώ και καιρό στην γενέτειρα του, την Κρήτη, όπου περνάει τις ημέρες της καραντίνας και των ειδικών συνθηκών, που έχουν διαμορφωθεί στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού covid-19.

Ο κορυφαίος Έλληνας σφυροβόλος των τελευταίων ετών εκμεταλλεύεται την συγκυρία για να ξεκουραστεί και παράλληλα ακολουθεί πρόγραμμα προπόνησης, το οποίο θυμίζει περισσότερο χειμερινό και λιγότερο αγωνιστικό κύκλο, όπως υπό κανονικές συνθήκες θα συνέβαινε. “Είμαι στα Χανιά, όπου εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα. Δεν υπάρχουν κρούσματα, ωστόσο ακολουθούμε τις υποδείξεις και προσέχουμε”, είπε αρχικά ο έμπειρος αθλητής και συμπλήρωσε: “Η προπόνηση μου είναι πολύ πιο ήπια αυτή την εποχή. Στην ουσία είναι σαν να διανύω τον χειμερινό κύκλο. Πριν ξεκινήσουν τα περιοριστικά μέτρα είχε προηγηθεί ένα πρόβλημα με την μέση μου. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχαμε ακυρώσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων (σ.σ. το οποίο τελικά δεν έγινε) αφού, παρότι είχε βελτιωθεί ο τραυματισμός, δεν θέλαμε να ρισκάρουμε”.

Η σεζόν μπορεί να είναι ακόμη στον αέρα, ωστόσο παραμένει η ελπίδα διεξαγωγής αγώνων τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο, γεγονός που διατηρεί και το κίνητρο στους αθλητές και τις αθλήτριες. “Σίγουρα αν γίνει το Ευρωπαϊκό θα ήταν μια διοργάνωση που θα με ενδιέφερε, ωστόσο ακόμη κι αν δεν γίνει δεν θα έχω θέμα, αφού δεν ήμουν στα καλύτερα μου, λόγω της μέσης. Για την ώρα κάνουμε προπόνηση με τα μέσα που διαθέτουμε και αναμένουμε. Θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω στην Αθήνα, ωστόσο μόνο στην περίπτωση που θα μπορώ να πηγαίνω στον Άγιο Κοσμά για βολές”, είπε ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου και σχολίασε για την απόφαση της WA να παγώσει τις προκρίσεις για τους ολυμπιακούς μέχρι τον Νοέμβριο: “Νομίζω πως είναι δίκαιο, γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να υπάρξουν ίδιες ευκαιρίες για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες σε όλο τον πλανήτη. Θεωρώ πως είναι πολλοί εκείνοι που φέτος θα επιλέξουν να μην κάνουν αγώνες”.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης βρίσκεται ήδη σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων, αφού βρίσκεται στην 12η θέση του ranking στο αγώνισμα της σφυροβολίας. Ο 26χρονος αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 77,72 μ. από το 2017, ενώ την περασμένη σεζόν έστειλε τη σφύρα στα 76,63 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή