Ο Κώστας Γκελαούζος συνεχίζει με θετική σκέψη με στόχο τους αγώνες του Σεπτεμβρίου


Υπό κανονικές συνθήκες θα ετοιμαζόταν για τον πρώτο του δυνατό αγώνα στη σεζόν, τον Μαραθώνιο του Λονδίνου, στις 26 Απριλίου, εκεί όπου θα επιδίωκε να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική εμφάνιση του στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, τον περασμένο Νοέμβριο.

Αντί αυτού ο Κώστας Γκελαούζος, όπως οι περισσότεροι αθλητές ανά τον πλανήτη, έχει βάλει άνω τελεία στα αγωνιστικά του σχέδια και παράλληλα προσπαθεί να κάνει την προπόνηση του με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία του Covid-19.

“Κανονικά θα ετοιμαζόμουν για τον αγώνα του Λονδίνου, εκεί όπου με βάση ότι είχε προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες, θα επιδίωκα μια επίδοση στις 2 ώρες 15.00. Αυτό είναι το μόνο που με στεναχωρεί σε σχέση με το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση”, είπε αρχικά ο Γκελαούζος και συμπλήρωσε: “Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πλέον έχουμε προσαρμόσει την προπόνηση μας. Στην ουσία είναι σαν να κάνουμε ένα διάλειμμα. Έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε πάνω σε πράγματα που δεν μπορούσαμε στο διάστημα της κανονικής προετοιμασίας. Βλέπω θετικά όλο αυτό που συμβαίνει και προσπαθώ να βγω προπονητικά κερδισμένος. Είναι αλήθεια πως στο δικό μας αγώνισμα η ζημιά από τα κλειστά στάδια δεν είναι μεγάλη. Τα πολλά χιλιόμετρα έτσι κι αλλιώς θα κάναμε στο δρόμο, οπότε αυτό που κυρίως μας λείπει είναι ο προπονητής και το γκρουπ μας”.

Ο Γκελαούζος συνεχίζει την προετοιμασία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άμφισσα. “Σαφώς εδώ είναι πιο ήρεμα απ΄ότι στην Αθήνα. Στο Νομό δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κρούσμα, ωστόσο όλοι προσπαθούν να είναι προσεκτικοί. Δεν με έχει αγχώσει όλο αυτό που συμβαίνει, ωστόσο πρέπει να προσέχουμε κυρίως για τους μεγαλύτερους ανθρώπους, που φαίνεται πως είναι πιο ευάλωτοι στον ιό. Για έναν αθλητή η ζωή έτσι κι αλλιώς κυλάει ήρεμα και χωρίς πολλές εξόδους. Οπότε αυτός είναι και ο λόγος που δε νιώθω την πίεση του περιορισμού”.

Ο αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου από την αρχή της σεζόν δεν είχε θέσει ως βασική προτεραιότητα τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. “Όταν ξεκίνησε η χρόνια ήξερα πως η συμμετοχή στους αγώνες δεν ήταν εύκολη, γι΄αυτό και κοίταξα να κάνω την προετοιμασία μου κυνηγώντας έναν καλό χρόνο στον αγώνα της Άνοιξης. Με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει, σε κάθε περίπτωση συνεχίζω την προπόνηση μου και αναμένω. Οι δικοί μας επόμενοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τον Σεπτέμβριο, ενώ μετά υπάρχει και ο Αυθεντικός Μαραθώνιος”. Ο Γκελαούζος το 2019 διένυσε τα 42,195 μ. σε 2.18.37 στον Μαραθώνιο του Βερολίνου και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο τερμάτισε σε 2.19.02 τον απαιτητικό μαραθώνιο της Αθήνας.

Κατεβάστε την εφαρμογή