“Λογική η αναβολή των Ολυμπιακών, δύσκολη η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού”


Οι νέες συνθήκες ζωής όπως έχουν προκύψει από την εξάπλωση του ιού covid-19 έχουν αναγκάσει τα μέλη της κοινωνίας να αναθεωρήσουν την καθημερινότητα τους.

Το “μένουνε σπίτι” έχει γίνει σύνθημα, αφού όπως φαίνεται είναι ο μόνος τρόπος αναχαίτισης της πανδημίας και κατ΄επέκταση επιστροφής στην κανονική ζωή. Στα νέα δεδομένα προσαρμόζονται και οι αθλητές, που υπό κανονικές συνθήκες θα έμπαιναν στον προαγωνιστικό κύκλο της προετοιμασίας τους, ενόψει των διοργανώσεων του ανοιχτού. Ανάμεσα σε αυτούς θα ήταν και η Βούλα Παπαχρήστου, που έχει ήδη εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Μένουμε μέσα, προκειμένου να μπορέσουμε όλοι μαζί να περιορίσουμε αυτό που συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη”, είπε η Βούλα Παπαχρήστου και συμπλήρωσε: “Παρακολουθώ όλο αυτό που γίνεται, η μόνη λογική κίνηση που πρέπει να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και να προχωρήσουμε με αισιοδοξία. Είναι στιγμές που σε επηρεάζει όλο αυτό που συμβαίνει. Τις ημέρες που έβρεχε και δεν μπορούσα να κάνω λίγη προπόνηση με έπιασαν τα κλάματα. Όμως αυτό δεν είναι κάτι που με έχει καταβάλει. Κάνω ότι πρέπει από την πλευρά μου, προσπαθώ να μένω σπίτι και να είμαι ψύχραιμη και ευελπιστώ να ξεμπερδέψουμε από αυτή την κατάσταση με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες. Η καθημερινότητα μας γεμίζει όμορφα με την μικρή, η οποία θέλει συνεχώς να παίζει. Παράλληλα, στη διάρκεια της ημέρας καλούμαστε ακόμη να κάνουμε τους δασκάλους και να γεμίζουμε δημιουργικά το χρόνο της. Της έχουμε εξηγήσει την κατάσταση με ηρεμία και χωρίς υπερβολές”, είπε η έμπειρη αθλήτρια που παράλληλα προσπαθεί να εντάξει στις νέες συνθήκες κι ένα πρόγραμμα προπόνησης.

“Προσπαθώ να κάνω προπόνηση. Εννοείται πως από τότε που ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία έχουμε κάνει μεγάλη προσαρμογή στην προπόνηση μας. Στην ουσία κάνω μια καλή συντήρηση. Τρέξιμο, διατάσεις, κάποια δρομικά και αλτικά και ότι μπορώ από ενδυνάμωση. Οι χώροι προπόνησης μου είναι το σπίτι και ο δρόμος κάτω από αυτό. Όπως είναι φυσιολογικό το οδόστρωμα δεν είναι το ιδανικό έδαφος για να γυμναστείς, οπότε είμαι πολύ προσεκτική, προκειμένου να αποφύγω άλλα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από τις νέες συνθήκες.
Μέχρι τώρα νοιώθω ότι διατηρούμαι καλά, παράλληλα δίνω μεγάλη μάχη με το ψυγείο και την κερδίζω. Έχω δώσει μεγάλη σημασία στη διατροφή γιατί δεν θέλω να πάρω περιττά κιλά σε αυτή την περίοδο που είμαστε μέσα. Παράλληλα θέλω εγώ κι όλη η οικογένεια να τρεφόμαστε σωστά για να είναι σε άμυνα ο οργανισμός μας”, είπε η Παπαχρήστου, που δεν παρέλειψε να δώσει μια συμβουλή σε όλους όσοι είναι αυτή την εποχή πολλές ώρες στο σπίτι. “Γενικώς είναι εποχή που όλοι πρέπει να προσέχουμε τι τρώμε κι ακόμη κι αυτοί που δεν γυμναζόντουσαν πριν την καραντίνα να κάνουν κάποιο είδος γυμναστικής, προκειμένου να ενεργοποιείται ο οργανισμός τους. Με τη γυμναστική έχουμε περισσότερη ενέργεια και αισθανόμαστε και πιο όμορφα”, κατέληξε.

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων έδωσε βαθιά ανάσα σε όλους όσοι προετοιμάζονταν για το κορυφαίο γεγονός της τετραετίας.

“Ήταν αναμενόμενη η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν ήταν δυνατόν να γίνει κάτι άλλο. Θεωρώ πως ακόμη και το Ευρωπαϊκό δεν είναι εύκολο να γίνει. Πέρα από το ζήτημα που υπάρχει με την πανδημία, θεωρώ ρίσκο με πράγματα που κάνεις στο σαλόνι να βρεθείς να πάρεις μέρος σε μια διοργάνωση όπως το Ευρωπαϊκό. Θα αναγκαστείς να βιαστείς να ανεβάσεις γρήγορα ρυθμό και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να καλύψεις ένα μεγάλο κενό αδράνειας. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι σωστό να το κάνεις”.

Πριν λίγες ημέρες η Βούλα Παπαχρήστου και ο σύζυγος της, Λάζαρος Χαριτωνίδης, ανάρτησαν στα social media ένα απολαυστικό βίντεο (δείτε το εδώ), στο οποίο παρουσιάζονται ως πρωταγωνιστικές σκηνής από ελληνική ταινία.

“Μας αρέσουν οι ελληνικές ταινίες, κάποιες από αυτές τις έχουμε δει πάνω από δέκα φορές. Πραγματικά γελάσαμε πάρα πολύ όσο κάναμε αυτό αυτό βίντεο το οποίο δεν μας πήρε πάνω από μισή ώρα για να το πετύχουμε. Θα επανέλθουμε άμεσα με νέα βίντεο”, είπε γελώντας η πρωταθλήτρια Ευρώπης του τριπλούν, που έδειξε ένα ακόμη ταλέντο της.

Η Παπαχρήστου όπως και στο σύνολο τους οι αθλητές και αθλήτριες στη χώρα και το εξωτερικό θα συνεχίσει με επιμονή και υπομονή να κάνει αυτό που μπορεί με τις συνθήκες που υπάρχουν ελπίζοντας πως σύντομα θα μπορέσει να επιστρέψει στις προπονήσεις και τους αγώνες.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή