Προπόνηση σε πάρκο και…υπομονή για τον Μίλτο Τεντόγλου

Οι ειδικές συνθήκες ζωής που έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της επιδημίας του ιού Covid-19 δεν ήταν δυνατόν να αφήσουν ανεπηρέαστο τον αθλητισμό.

Καραντίνα, κλειστά στάδια, αγωνιστική δράση στον …αέρα, συνθέτουν την εικόνα, την ίδια ώρα που η προετοιμασία αθλητών και αθλητριών γίνεται με πολλά εμπόδια. Αθλητές σε όλο τον πλανήτη αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους να διατηρήσουν την κατάσταση τους και να κάνουν υποτυπώδη προπόνηση.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, φρόντισε να φύγει από την Αθήνα και να βρεθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Γρεβενά. Εκεί προσπαθεί όσο του το επιτρέπουν οι συνθήκες να κάνει μέρος της προπόνησης του. “Συνεχίζω όσο μπορώ να γυμνάζομαι. Παρότι το να πηγαίνω για προπόνηση στα πάρκα δεν είναι κάτι που μου αρέσει, είναι η μόνη λύση στην παρούσα φάση, οπότε το κάνω καθημερινά”, είπε αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου και συμπλήρωσε. “Τρέχω, κάνω διατάσεις, αλτικά και ενδυνάμωση. Δεν έχω την πολυτέλεια για κάτι άλλο. Κι όλα αυτά αν ο καιρός είναι καλός και μου το επιτρέπει”.

Ο Τεντόγλου είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2018 στο μήκος και υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και στη διοργάνωση του Παρισιού. Μια διοργάνωση για την οποία δεν έχει παρθεί ακόμη οριστική απόφαση για το μέλλον της, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να κάνει προσπάθεια να την διατηρήσει στην αρχική της ημερομηνία (25-30/8). “Για να γίνει το Ευρωπαϊκό και να πάρουμε μέρος στη διοργάνωση στο επίπεδο που θέλουμε θα πρέπει να έχουμε κάνει και την ανάλογη προπόνηση. Αυτό που κάνουμε τώρα δεν αρκεί. Αν η διοργάνωση πάει για το Σεπτέμβριο και επιπλέον ανοίξουν τα στάδια ίσως είναι εφικτό”. Ο Τεντόγλου σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του, τα Γρεβενα. “Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα, παρόλα αυτά ο κόσμος επιλέγει να μένει στο σπίτι του”.

Η θερινή αγωνιστική σεζόν θα ξεκινούσε δειλά με τους αγώνες Απριλίου και δυνατά με εκείνες του Μάιο. Με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν φαίνεται να διασώζεται καμία διοργάνωση μέχρι και τον Ιούνιο, έχουν ήδη αναβληθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, ενώ αρχές Μαΐου στην επόμενη τηλεδιάσκεψη της ΕΑ, αναμένεται να υπάρξει απόφαση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού.

Κατεβάστε την εφαρμογή