Η Επιτροπή Επιμόρφωσης προγραμματίζει τρία σεμινάρια για την ενημέρωση αθλητών και προπονητών

Η ενημέρωση θα είναι ο καλύτερος οδηγός αθλητών και προπονητών το επόμενο διάστημα, στο οποίο η καθημερινότητα σε όλα τα επίπεδα θα είναι διαφορετική – και σε πολλές περιπτώσεις δύσκολη, εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού Covid-19.

Για το λόγω αυτό, η Επιτροπή Επιμόρφωσης ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει τρία διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία θα αποσκοπούν στην ενημέρωση και την ενθάρρυνση αθλητών και προπονητών. 

“Στο πλαίσιο των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας και της αποχής που έχουν αθλητές και προπονητές από τις καθημερινές τους προπονήσεις και μάλιστα με την αναβολή των ολυμπιακών Αγώνων ακόμη και οι αθλητές της προολυμπιακής ομάδας δεν έχουν δυνατότητα να αγωνιστούν, μπαίνουν αρκετά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα τους”, είπε αρχικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιμόρφωσης, Σπύρος Κέλλης, και συμπλήρωσε: “Η Ομοσπονδία και η Επιτροπή Επιμόρφωσης προσπαθούν να είναι κοντά σε αθλητές και προπονητές και γι΄αυτό θα κάνουν μια σειρά τριών διαδικτυακών σεμιναρίων με στόχο την ενημέρωση. Το πρώτο θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (30/3, 21.00), στο οποίο η ψυχολόγος και συνεργάτιδα της Ομοσπονδίας, Φρόσω Πατσού θα αναλύσει την διαχείριση της ψυχολογίας κατά την παραμονή στο σπίτι. Στο ίδιο σεμινάριο, θα υπάρξει και δεύτερη εισήγηση από την διατροφολόγο της ομοσπονδίας, Ειρήνη Μπαμπαρούτση, η οποία θα αναλύει τις διατροφικές συνήθειες, όπως έχουν διαμορφωθεί με τα νέα δεδομένα της εποχής. Μία εβδομάδα αργότερα, την Δευτέρα 6 Απριλίου, θα ακολουθήσει σεμινάριο, που θα πραγματεύεται τις επιδράσεις που έχει η μειωμένη προπόνηση στην φυσική κατάσταση και στην απόδοση των αθλητών. Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο σεμινάριο θα δοθούν τις επόμενες ημέρες. Το τρίτο σεμινάριο (13/4) θα είναι καθαρά προπονητικό και θα δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις για την προπόνηση, ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν το επόμενο διάστημα και θα έχουν να κάνουν με τις ματαιώσεις των αγωνιστικών δραστηριοτήτων”.

Δειτε παρακάτω πληροφορίες για το επόμενο, 6ο διαδικτυακό σεμινάριο της χρονιάς.
Ημ/νία διεξαγωγής: 30-3-20
Ημέρα: Δευτέρα
Ώρα: 21.00-22.30
1η Εισήγηση: “Πώς διαχειριζόμαστε ψυχολογικά την παραμονή στο σπίτι”.
Εισηγήτρια: Φρόσω Πατσού, P.hD.
Ψυχολόγος – Αθλητική Ψυχολόγος
Επιστημονική Συνεργάτιδα Εθνικής Ομάδας Στίβου
2η Εισήγηση: “Διατροφικές συμβουλές για τη διαχείριση βάρους και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σε αθλητές λόγω των επιπτώσεων του covid-19.”
Εισηγήτρια: Ειρήνη Μπαμπαρούτση, PhD
Κλινική Διαιτολόγος – Αθλητική Διατροφολόγος
Διατροφολόγος Εθνικής Ομάδας Στίβου

Δηλώστε συμμετοχή έως το Σάββατο 28/2 πατώντας εδώ

Κατεβάστε την εφαρμογή