Μεγάλη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη των αθλητών και αθλητριών της εθνικής ομάδας

Με συμμετοχή που ξεπέρασε τα 70 άτομα έγινε σήμερα τηλεδιάσκεψη αθλητών και αθλητριών μελών της εθνικής ομάδας – και όχι μόνο – με αφορμή τις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί στο χώρο από την εξάπλωση του covid-19.

Η πρωτοβουλία των Περικλή Ιακωβάκη και Κατερίνας Στεφανίδη είχε τα επιθυμητά αποτέλεσμα, αφού ευαισθητοποίησε τους αθλητές και τις αθλήτριες που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν κυρίως το υπόλοιπο της αγωνιστικής της σεζόν. Την διαδικασία παρακολούθησε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος μάλιστα τοποθετήθηκε σε ό,τι αφορά την εγχώρια δράση.

Τόσο ο Ιακωβάκης όσο και η Στεφανίδη, ενημέρωσαν τους υπόλοιπους για τις εξελίξεις που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένο του ότι κατέχουν θέσεις στις επιτροπές αθλητών της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αντίστοιχα, και κατ΄επέκταση άμεση ενημέρωση σε καίρια ζητήματα. Στο σύνολο τους οι αθλητές και αθλήτριες επισήμαναν τη σημασία να σωθεί έστω και στο ελάχιστο η σεζόν, καθώς αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία να παραμείνουν σε αγωνιστική κατάσταση και ενόψει του 2021. Ο Περικλής Ιακωβάκης έκανε γνωστή την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να κρατήσει στο καλεντάρι της το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσα στο 2020 στις ίδιες ημερομηνίες, κάτι που συζητήθηκε και στο σημερινό συμβούλιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της. Αντίθετα ακυρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, το οποίο θα γινόταν στο Ριέτι της Ιταλίας. Παράλληλα η Κατερίνα Στεφανίδη ενημέρωσε τους αθλητές πως στα πλάνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας – όσο της επιτρέπουν οι συνθήκες – είναι να κρατήσει κομμάτι της αγωνιστικής της δραστηριότητας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, διάστημα στο οποίο θα τοποθετηθούν και κάποιοι από τους αγώνες της σειράς Diamond Leaue, που τελικά θα διασωθούν.

Στη συζήτηση πήρε μέρος και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος μάλιστα συνεχάρη τους αθλητές για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και τους παρότρυνε να την επαναλάβουν στο μέλλον. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε πως ήδη η ΕΠΑΣ, στο βαθμό που της επιτρέπεται, επεξεργάζεται αγωνιστικό πλάνο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Το πλάνο αυτό περιλαμβάνει την χρονική μετάθεση ορισμένων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και ενδεχομένως και κάποιων μικρότερων αγώνων.

Στη διάρκεια της συζήτησαν τέθηκαν ανησυχίες, προβληματισμοί που έχουν να κάνουν και με τη χρήση των σταδίων, αφού παραμένει άγνωστο πότε θα γίνει άρση των περιορισμών. Οι αθλητές και αθλήτριες συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου στις 7 Απριλίου.

Κατεβάστε την εφαρμογή