Επείγοντα και συμπληρωματικά μέτρα ζητά ο ΣΕΓΑΣ για τη συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων

Ο ΣΕΓΑΣ σε συνέχεια των χθεσινών αποφάσεων του ΔΣ σχετικά με τα προληπτικά μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού και την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΓΓΑ ανακοινώνει:

Ενώ σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΓΓΑ,  συνεχίζονται κανονικά οι καθημερινές προπονήσεις και αγωνιστικές δραστηριότητες στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Χώρας, μία σειρά Δήμοι και Περιφέρειες κλείνουν τα Στάδια, προκαλώντας τεράστια  σύγχυση και αναστάτωση στο χώρο του Αθλητισμού.  Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. , με επιστολή του σήμερα στην αθλητική ηγεσία ζήτησε  την παρέμβασή της ώστε να εξειδικευθούν τα μέτρα που ανακοίνωσε  η Γ.Γ.Α. στα εξής σημεία:

α) Να ορισθεί ο αριθμός των αθλουμένων στις υπαίθριες  εγκαταστάσεις  Στίβου στο ύψος των 100 ατόμων, σε αντιδιαστολή με τα κλειστά Γυμναστήρια και τα Κολυμβητήρια.

β) Να διασφαλιστεί ότι το σημερινό λειτουργικό καθεστώς των Εθνικών προπονητικών Κέντρων του ΟΑΚΑ, ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ και ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ,  όπως έχει ρυθμιστεί μέχρι τώρα σε συνεργασία με τις Διοικήσεις τους, δεν θα διαταραχθεί.

γ) Να δοθεί οδηγία στις Διοικήσεις των Ε.Α.Κ., αλλά και των Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, να αναιρέσουν σχετικές αποφάσεις για κλείσιμο των Σταδίων, που έχουν ληφθεί,  ερμηνεύοντας  λαθεμένα σχετικές ανακοινώσεις προηγούμενων ημερών (παρ. ζ Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου  της 25ης Φεβρουαρίου 2020).

Με την ευκαιρία το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ καλεί όλα τα μέλη της οικογένειας του στίβου να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα ατομικής προφύλαξης, που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας και να επιδεικνύουν την απαραίτητη υπευθυνότητα, ώστε να συμβάλλουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων Φορέων και Αρχών.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή