Ικανοποίηση για το πρώτο θεματικό καμπ ύψους της Θεσσαλονίκης (vid)

Εδώ και αρκετά χρόνια η ομοσπονδία έχει καθιερώσει τα προπονητικά καμπ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Η αρχή είχε γίνει με κοινές προπονητικές συγκεντρώσεις, η συνέχεια έφερε τα θεματικά καμπ και φέτος για πρώτη φορά διοργανώθηκε θεματικό καμπ για ένα αγώνισμα.

Η ανάγκη της εξειδίκευσης ακόμη και σε προπονητικό επίπεδο, η επιθυμία νέων προπονητών να αποκτήσουν γνώση και παλαιότερων να μοιραστούν εμπειρία έφερε το εξαιρετικό αποτέλεσμα του τριήμερο προπονητικού καμπ της Θεσσαλονίκης, για το άλμα σε ύψος.

“Επιχειρήσαμε φέτος αυτό που νομίζω θα φέρει τα μεγαλύτερα αποτελέσματα σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης των τεχνικών και γνώσης των αθλητών, τα θεματικά καμπ για ένα αγώνισμα. Το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη ήταν αποδοτικό και ουσιαστικό, τόσο για τους αθλητές και τις αθλήτριες όσο και για τους προπονητές που το παρακολούθησαν. Οι Γιώργος Τσούγκος και Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος έκαναν πολύ καλή δουλειά πάνω σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία σε θεωρία και πράξη. Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να κάνουμε το ίδιο στις ρίψεις, στη σκυταλοδρομία, το τριπλούν και τις αποστάσεις”, είπε ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, ο οποίος συμμετείχε στο καμπ και παράλληλα παρουσίασε τον αγωνιστικό προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς.

“Για μένα έχει μεγάλη σημασία έχει και η ανταπόκριση των ίδιων των προπονητών σε αυτή τη διαδικασία. Ο διάλογος που έγινε στα θέματα που τέθηκαν ήταν άκρως αποδοτικός και χρήσιμος για όλους μας”, συμπλήρωσε.

Ο ΣΕΓΑΣ στη διάρκεια της χρονιάς θα διοργανώσει θεματικά καμπ, αλλά και προπονητικές συγκεντρώσεις με μεγαλύτερη όλων, αυτή που θα γίνει στην Ιαπωνία, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χρήσιμο υλικό από την προπόνηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη

Κατεβάστε την εφαρμογή