Οι κορυφαίοι του ελληνικού στίβου βραβεύθηκαν για τις διακρίσεις του 2019

φωτογραφίες: eurokinissi

Στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έγινε σήμερα η τελετή βράβευσης αθλητών, προπονητών, σωματείων, προσωπικοτήτων που συνέβαλαν ώστε το 2019 να είναι ακόμα μία επιτυχημένη χρονιά για το στίβο στη χώρα μας.

Οι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2019 βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ και με τη λάμψη τους έδωσαν επιπλέον αίγλη στην εκδήλωση, που συνέπεσε με τα 123 χρόνια ζωής της ομοσπονδίας, αφού σαν σήμερα το 1897 κατατέθηκε το καταστατικό της ομοσπονδίας. Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Βούλα Παπαχρήστου, η Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Κώστας Μπανιώτης ήταν ανάμεσα σε αυτούς που τιμήθηκαν και μαζί με τη νέα γενιά αθλητών και αθλητριών όπως η Σπυριδούλα Καρύδη, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, ο Ανδρέας Πανταζής και Δημήτρης Τσίτσος συνέθεσαν μια όμορφη εικόνα στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ. Η βραδιά περιλάμβανε και ειδικές βραβεύσεις σε φορείς που με τη συμβολή τους στηρίζουν το χώρο, ενώ παράλληλα με τη γιορτή του ΣΕΓΑΣ, ο Σύλλογος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού τίμησε τους κορυφαόυς της χρονιάς που πέρασε και έδειξε για μία ακόμη φορά με έμπρακτο τρόπο τη στήριξη του στον στίβο. Από την εκδήλωση απουσίαζε η Κατερίνα Στεφανίδη, που βρίσκεται στην Αμερική, όπου ζεί και γυμνάζεται.

“Το 2019 ήταν για τον στίβο ακόμα μία θετική χρονιά, όχι γιατί δεν είχε δυσκολίες, αλλά γιατί ξεπεράσαμε τις περισσότερες από αυτές. Όχι γιατί το πρόβλημα των υποδομών βρήκε τις λύσεις του, αλλά γιατί παρά αυτά οι αθλητές μας σημείωσαν σπουδαίες επιδόσεις και διακρίσεις. Όχι γιατί οι επιχορηγήσεις αυξήθηκαν, αλλά γιατί στο ΣΕΓΑΣ καταφέραμε να διατηρήσουμε την ίδια χρηματοδότηση μας. Έτσι λοιπόν τη χρονιά που πέρασε διατηρήσαμε σημαντικούς θεσμούς και δράσεις κάναμε αγώνες στο Πανθεσσαλικό, το οποίο εξοπλίσαμε με τη βοήθεια χορηγού, διοργανώσαμε και πάλι διεθνές μίτινγκ το “Βενιζέλεια- Χανιά. Παράλληλα εκδόθηκαν 9.400 δελτία, κάναμε περισσότερους αγώνες από κάθε άλλη χρονιά, είχαμε περισσότερα αξιολογημένα σωματεία από κάθε άλλη χρονιά, 36 πανελλήνια ρεκόρ, 37 συμμετοχές σε τελικούς και 13 μετάλλια στους μεγάλους αγώνες.
θέλω να ευχαριστήσω τους φορείς της αυτοδιοίκησης, την ΕΟΕ για τη σημαντική συνεισφορά της και βεβαίως τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, γιατί χωρίς την δική τους συμβολή δεν θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει όσα καταφέραμε.

Η σχέση μας με την πολιτεία είναι ίδια και εδώ πολλά χρόνια, διεκδικούμε, επαινούμε και διαφωνούμε εκεί όπου οι αποφάσεις θεωρούμε πως είναι σε λάθος κατεύθυνση. Τους περασμένους μήνες η σχέση μας με την πολιτεία κλονίστηκε εξαιτίας μιας Νομοθεσίας

που θίγει την ελεύθερη βούληση, θεωρούμε πως η ανανέωση δεν έρχεται μέσα από την παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων, μέσα από γενικεύσεις που θίγουν ανθρώπους και που προσφέρουν για χρόνια. Ο αθλητισμός χρειάζεται το πλαίσιο που θα σέβεται την αυτοδιοίκηση, όπως για παράδειγμα ο Χίλων που είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Στο ΣΕΓΑΣ συνεχίζουμε και το 2020 στο δρόμο που χαράξαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δε συνεχίζουμε από ανάγκη, αλλά από πεποίθηση πως αυτός είναι ο δρόμος που αποδίδει τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα, που οδηγεί τον ελληνικό στίβο κάθε χρόνο πιο κοντά στη θέση που του ανήκει και του αξίζει”, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγοπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του.

Τη γιορτή του ΣΕΓΑΣ τίμησε με την παρουσία του και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος τόνισε: “Πάντα νιώθω όμορφα και οικεία όταν είμαι ανάμεσα σε αθλητές. Ως αθλητής παραπονιόμουν για το τι πρέπει να κάνει η πολιτεία και τώρα πλέον δεν έχω καμία δικαιολογία να μην δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου για να μη λείπε τίποτα στους αθλητές. Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις, αυτό είναι το στοίχημα της πολιτείας, ο ρόλος της οποίας δεν είναι απλά να τους συγχαίρει. Πραγματική δουλειά της πολιτεία είναι να προπαρασκευάζει αυτές τις επιτυχίες και να δίνει τον καλύτερο της εαυτό. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με το ΣΕΓΑΣ, παρότι διαφωνούμε σε κάποια θέματα, όπως ο Νόμος.
Στο Χίλων ο ΣΕΓΑΣ είναι σε υψηλό επίπεδο και αντικατοπτρίζει την καλή δουλειά που γίνεται, αυτό φαίνεται επίσης και στις διακρίσεις και στην ανάπτυξη. Συγχαρητήρια σε όσους διακρίθηκαν καθώς και στους προπονητές και τις οικογένειες τους”.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτείας, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Απόστολος Αβδελάς, ο πρώην Υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, η πρώην Υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θοδωρής Λιάπης, ο διευθυντής αγωνιστικού αθλητισμού της ΓΓΑ Βασίλης Κάκος, η εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού στην περιφέρεια Αττικής, Μαργαρίτα Βάρσου, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, καθώς και παλιοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, όπως η Νίκη Ξάνθου και ο Σπύρος Ανδριόπουλος. 

Αναλυτικά οι βραβευσεις

Διακρίσεις 2019

Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) – Μίτσελ Κρίερ 
3η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος) – Γιώργος Πομάσκι
1ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, 1ος  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, 1ος Μεσογειακοί Αγώνες Κ23 κλειστού

Βούλα Παπαχρήστου – Γιώργος Πομάσκι
2η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Κώστας Μπανιώτης (ύψος) – Γιώργος Τσούγκος
2ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ) – Ανδρεάς Τσωνης
3η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ) – Ανδρεάς Τσωνης
2ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23

Σπυριδούλα Καρύδη (τριπλούν) – Παύλος Σκορδίλης
1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία) – Κώστας Παπαμαρκάκης
2ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Ανδρέας Πανταζής (τριπλούν)- Δημήτρης Βασιλικός
3ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Δημήτρης Τσίτσος (ακοντισμός)  – Θωμάς Κυριαζής
3ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Οδυσσέας Μουζενίδης (σφαιροβολία)- Γιώργος Μποτσκαριώβ
Χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία, Μεσογειακοί Αγώνες κλειστού Κ23 

Άλκηστη Βαγγέλη (ύψος)- Λώρα Παντέλη
Χάλκινο μετάλλιο στο ύψος, Μεσογειακοί Αγώνες κλειστού Κ23 

Αναστασία Ντραγκομίροβα (έπταθλο)- Γιώργος Μποτσκαριώβ
3η στο έπταθλο, στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (4Χ100-200-300-400)- Κατερίνα Αλεξοπούλου
2η στο έπταθλο, στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Μαρκέλλα Παπανδρέου (4Χ100-200-300-400) – Χρήστος Κατσίκας
2η στο έπταθλο, στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Αννα Χατζηπουργάνη (4Χ100-200-300-400) – Νίκος Μαντζόλης
2η στο έπταθλο, στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Στέλλα Κωνσταντινίδου – (4Χ100-200-300-400) – Νίκος Μαντζόλης
2η στο έπταθλο, στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Βραβεύσεις φορέων
Ιωάννα Ρήγα, Πρόεδρος οργανισμού κοινωνικής αλληλεγγύης και αθλητισμού Δήμου Μεγάρων “ΗΡΟΔΩΡΟΣ”
Ευάγγελος Παλατζίδης, πρώην πρόεδρος του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων
Αθανάσιος Πολυχρονάκης, πρόεδρος του ΑΣ Δοξάτου Δράμας
Παναγιώτης Αστεριάδης, Με πολυετή προσφορά ως πρόεδρος του συνδέσμου κριτών στίβου Θεσσαλονίκης
Ευάγγελος Σημανδράκος- Αντιδήμαρχος Κοζάνης, πρώην αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών
Μανώλης Θωμαδάκης, που έλυσε το τεράστιο πρόβλημα της προπόνησης του Χρήστου Φραντζεσκάκη και όλων των ριπτών μας στα Χανιά, παραχωρώντας δικές του εκτάσεις για τη δημιουργία προπονητηρίου ρίψεων.
Θεόδωρος Λουλούδης, εκδότης της εφημερίδας “Πελοπόννησος”
Γιάννης Χριστόπουλος – εκδότης της εφημερίδας “Η Γνώμη”

Ειδική βράβευση
Στον Σάξες Αλέρου τον πρωταθλητή στα πρωταθλήματα Κ20 και Κ18 στα 400 και 800μ και την οικογένεια του, που τον στηρίζει και τον συνοδεύει σε κάθε αγώνα του.


Βραβείο κοινού

Κορυφαίος Άνδρας: Μίλτος Τεντόγλου
Κορυφαία Γυναίκα: Κατερίνα Στεφανίδη
Κορυφαίος Άνδρας Κ20: Χρήστος Φραντζεσκάκης
Κορυφαία Γυναίκα Κ20: Σπυριδούλα Καρύδη
Κορυφαίος Άνδρας Κ18: Γιάννης Καριοφύλλης
Κορυφαία Γυναίκα Κ18: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου


Ειδικά έπαθλα
Επαθλο Ιωάννη Σταματόπουλου για τον καλύτερο νέο αθλητή/αθλήτρια: Σπυριδούλα Καρύδη
Επαθλο Κώστα Σπανίδη για τον καλύτερο νέο ρίπτη: Ελίνα Τζένγκο
Επαθλο Ευάγγελου Μιχαήλ για αθλητή που διακρίνεται και στους στίβους των σταδίων αλλά και σε εκείνους της μόρφωσης: Χρήστος Φραντζεσκάκης
Επαθλο Ευάγγελου Δεπάστα στους προέδρους του Κύδωνα Χανίων και ΓΣ Ελευθέριο Βενιζέλο, Σάκη Κουβάτσο και Γιώργο Γιατρουδάκη για την αρμονική συνεργασία τους, στη διεξαγωγή του διεθνούς meeting ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ – ΧΑΝΙΑ.

Βραβεύσεις σωματείων

Γ.Σ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ: 1ο σωματείο στο Πρωτάθλημα Α/Γ και στο Πρωτάθλημα Κ23 ΤΟΥ 2019 – Πρώτος σύλλογος στην ετήσια αξιολόγηση
Α.Γ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 1ο σωματείο στο Πρωτάθλημα Κ20
Γ.Σ. ΕΛΕΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: 1ο σωματείο στο Πρωτάθλημα Κ18 2019 – Πρώτος επαρχιακός σύλλογος
Γ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ’ 93: 1ο σωματείο στο Πρωτάθλημα Κ16- βόρειος όμιλος
ΣΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: 1ο σωματείο στο Πρωτάθλημα Κ16- νότιος όμιλος
Γ.Σ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ: 1ο σωματείο στο Πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος

Κατεβάστε την εφαρμογή