Στην γραμμή εκκίνησης η Αναστασία Καρακατσάνη με στόχο μια καλή παρουσία

Τον τίτλο που κατέκτησε την περσινή χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος θα κληθεί να υπερασπιστεί η Αναστασία Καρακατσάνη (ΠΓΣ), που ωστόσο γνωρίζει πως ο στόχος της δεν είναι εύκολος.

Η έμπειρη αθλήτρια θα είναι στα Τρίκαλα την Κυριακή (23/2) και για το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο με στόχο να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. “Είναι αλήθεια πως στο πρτάθλημα ανωμάλου δεν κατάφερνα για διάφορους λόγους να πετύχω αυτό που μπορούσα. Πέρυσι πέτυχα την πρώτη μου νίκη και είμαι χαρούμενη γι΄αυτό. Εννοείται πως και φέτος θα μπω στον αγώνα να επιδιώξω το ίδιο. Δεν κάναμε ιδική προπόνηση για τον ανώμαλο, ωστόσο η προετοιμασία μου μέχρι εδώ έχει πάει πολύ καλά. Είμαι σε καλύτερο επίπεδο, από την αντίστοιχη περσινή σεζόν”, είπε η Καρακατσάνη που τους τελευταίους μήνες γυμνάζεται με τον Σταύρο Καρρέ. “Ο Καρρές είναι ένας προπονητής που με εμπνέει και παράλληλα φροντίζει να προσαρμόζει το πρόγραμμα προπόνησης ανάλογα με τις ανάγκες μου. Κάνω προπόνηση κυρίως με τα αγόρια κι αυτό με βοηθάει να γίνομαι καλύτερη και να βγάζω περισσότερη προπόνηση”. Η Καρακατσάνη έχει ως στόχο της χρονιάς τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού στον Ημιμαραθώνιο.

“Θα κάνω κάποιον αγώνα την Άνοιξη με απώτερο στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Παράλληλα θα κάνω κάποιες κούρσες και στα 10.000 μέτρα”, συμπλήρωσε η Καρακατσάνη.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος θα αποτελέσει το στόχο κι άλλων αθλητριών. Στα δυνατά φαβορί για τη νίκη συγκαταλέγεται η Ελευθερία Πετρουλάκη (ΑΟ Μυκόνου), που πέρυσι ήταν δεύτερη, ενώ πριν λίγους μήνες επικράτησε στο Πανελλήνιο Μαραθωνίου. Η Πετρουλάκη, ολοκλήρωσε με επιτυχία πριν λίγες ημέρες την προετοιμασία της στο Ιτεν της Κένυας και είναι έτοιμη για μια δυνατή εμφάνιση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στο ίδιο αγώνισμα η συμμετοχή των Κυριακοπούλου (ΓΣ Γλυφάδας) Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας), Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων), Χρυσαειδή (ΠΓΣ) και Ανδρικοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης).

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά σε livestreaming μετάδοση μέσα από το επίσημο κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube.

Χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση
Συμμετοχές 

Το πρόγραμμα 

ΩΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
10:00 4χλμ. Κ20 – Γυναικών
10:20 4χλμ. Κ18 – Γυναικών
10:45 4χλμ. Κ16 – Αγοριών
11:05 3χλμ. Κ16 – Κοριτσιών
11:25 5χλμ. Κ18 – Ανδρών
11:45 8χλμ. & 6χλμ. Γυναικών & Κ23 Γυναικών
12:25 8χλμ. & 6χλμ. Κ23 Ανδρών & Κ20 Ανδρών
12:55 10χλμ. Ανδρών

Κατεβάστε την εφαρμογή