Σε Γερμανία και Γαλλία συνεχίζουν κορυφαίοι πρωταθλητές μας

Μπορεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού να έχει πάρει αναβολή για το 2021, ωστόσο το ενδιαφέρον της σεζόν παραμένει έντονο με ελληνικές παρουσίες σε κορυφαίες διοργανώσεις της Ευρώπης. Πέντε πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας συνεχίζουν τους αγώνες τους στη Γερμανία και στη Γαλλία την Παρασκευή (14/2).

Ο Κώστας Δουβαλίδης έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα στην πόλη Μετζ, όπου τερμάτισε τα 60 μ. εμπ. σε 7.59 και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ, ύστερα από έξι χρόνια. Ο κορυφαίος αθλητής των ψηλών εμποδίων είναι σε εξαιρετική κατάσταση και στο ISTAF του Βερολίνου θα επιδιώξει να πάρει το κάτι παραπάνω από τη συμμετοχή του στην πέμπτη του κούρσα στη σεζόν. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα θέλει να εκμεταλλευτεί την καλή του αγωνιστική κατάσταση και τον δυνατό συναγωνισμό της κούρσας, για να κατεβάσει ακόμη περισσότερο το ρεκόρ του. Στο Βερολίνο θα συνεχίσει τους αγώνες του και ο πρωταθλητής του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έχει ήδη ξεπεράσει τα 5,70 μ. στο Κότμπους κι έχει δείξει πως και φέτος θα είναι σε θέση να κυμανθεί σε πτήσεις πάνω από τα 5,80 μ., επίδοση που θα του δώσει και την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη Γαλλία και στο μίτινγκ που θα γίνει στην πόλη Βαν ντε Ρέιγ θα αγωνιστούν η Βούλα Παπαχρήστου, η Ελένη Πόλακ και η Σπυριδούλα Καρύδη. Η Παπαχρήστου ξεκίνησε τον αγώνα της στη σεζόν στο Ντίσελντορφ με άλμα στα 13,85 μ. στο τριπλούν  και στη Γαλλία θέλει να κυμανθεί σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της. Στο ίδιο αγώνισμα θα πάρει μέρος και η νεάνιδα Σπυριδούλα Καρύδη, που άνοιξε τη σεζόν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 με άλμα στα 13,51 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ στον κλειστό. Στο τριπλούν ξεχωρίζουν ακόμη οι Πατρίσια Μαμόνα (Πορτογαλία) με φετινό 14,22 μ. και η Ντόβιλ Κίλτι (Λιθουανία) με 14,06 μέτρα. Σε καλή κατάσταση είναι η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Ελένη Πόλακ, που πριν δύο 24ωρα στη Στοκχόλμη ξεπέρασε τα 4,53 μ. και είχε καλά άλματα στα 4,68 μ., στην προσπάθεια τς να πετύχει ατομικό ρεκόρ. Η άλτρια του Μανώλη Καραγιάννη μεταξύ άλλων, θα αντιμετωπίσει στον αυριανό αγώνα τις Ιρίνα Ζουκ (Λευκορωσία) και Χουιγκίν Σου (Κίνα).

Κατεβάστε την εφαρμογή