Πτήση στα 4,53 μ. για την Πόλακ και όριο για το Παρίσι (vid)

Η Ελένη Πόλακ βρήκε σήμερα στη Στοκχόλμη τις συνθήκες που ήθελε, κι έτσι κατάφερε να ανέβει αρκετά υψηλά στον αγώνα της στο επί κοντώ.

Η πρωταθλήτρια κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 4,53 μ. σε έναν αγώνα που κύλησε σχετικά γρήγορα, με αποτέλεσμα να διατηρήσει τον καλό ρυθμό της και να διεκδικήσει μέχρι το τέλος ακόμη μεγαλύτερα ύψη. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη με την επίδοση της αυτή εξασφάλισε το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού (4,45 μ.) και παράλληλα έβαλε τις βάσεις για πρόκριση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η 24χρονη ξεκίνησε με επιτυχημένο άλμα στα 4,23 μ. και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 4,33 μ., 4,43 μ. και 4,53 μέτρα. Η Πόλακ στη συνέχεια επέλεξε να αφήσει το 4,63 μ., προκειμένου να δοκιμάσει στα 4,68 μ. και βελτιώσει το ατομικό της 4,65 μέτρα. Η αθλήτρια έχει δείξει πως είναι θέμα χρόνου να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 4,70 μ., που είναι το όριο για το Τόκιο. Νικήτρια στον αγώνα ήταν η Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) με 4,63 μ. και η Ελληνίδα ήταν στην δεύτερη θέση.

Ο επόμενος αγώνας της Πόλακ θα γίνει την Παρασκευή (14/2) στην πόλη Βαν ντε Ρέιγ της Γαλλίας.

https://www.instagram.com/p/B8dh178jutT/

Κατεβάστε την εφαρμογή