Κίνητρα του ΣΕΓΑΣ για την ενίσχυση του Πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου

Μια πολύχρωμη γιορτή θα πραγματοποιηθεί για 9η χρονιά στο κέντρο της πρωτεύουσας στις 22 Μαρτίου.

Οι δρόμοι της Αθήνας θα πλημμυρίσουν από τους χιλιάδες δρομείς που θα πάρουν μέρος στον 9ο Διεθνή Ημμαραθώνιο και στους παράλληλους αγώνες που πλαισιώνουν την διοργάνωση αυτών των 5 – 3 χλμ. και αγώνες παιδιών.

Παράλληλα όμως με τον 9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας θα διεξαχθεί και το 11ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Ανδρών-Γυναικών στο οποίο αναμένεται, όπως κάθε χρόνο, να συμμετάσχουν όλοι οι πρωταθλητές των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων της χώρας.

Φέτος ο ΣΕΓΑΣ θέλοντας να ενισχύσει τις προσπάθειες των πρωταθλητών μας αλλά και των συλλόγων, έλαβε αποφάσεις-κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση και συγκεκριμένα:

  1. Το πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου από φέτος εντάσσεται στην αξιολόγηση των συλλόγων. Έτσι θα βαθμολογούνται οι δεκαέξι πρώτες και πρώτοι με την κλίμακα 13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-1-1-1-1 και με την προϋπόθεση να επιτύχουν επιδόσεις-όρια βαθμολόγησης και καταβολής εξόδων που είναι για τους άνδρες 1:32:00 και για τις γυναίκες 2:00:00.

Η βαθμολογία-αξιολόγηση θα συνυπολογισθεί στη αντίστοιχη γενική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών 2020. Να σημειωθεί ότι οι αθλητές-τριες εξαντλούν με τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα του Ημιμαραθωνίου το ένα από τα ατομικά αγωνίσματα που θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών 2020.

  1. Στους οχτώ πρώτους και πρώτες Ελληνες αθλητές θα δοθούν χρηματικά έπαθλα ως εξής: 1η θέση 600€, 2η 450€, 3η 400€, 4η 350€, 5η 300, 6η 250€, 7η 200€ και 8η θέση 200€.

Οι Έλληνες αθλητές δικαιούνται τα παραπάνω ποσά αφού έχουν επιτύχει και επιδόσεις οι άνδρες 1:11:00 και οι γυναίκες 1:22:00. Υπάρχει όμως και ειδικό κίνητρο για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Σε περίπτωση που πετύχουν επιδόσεις καλύτερες από 1:06:00 οι άνδρες και οι γυναίκες καλύτερο από 1:15:00 θα προστίθενται στο πριμ επιπλέον 1.000€ και εάν δε παράλληλα επιτευχθεί καλύτερη επίδοση στην απόσταση για την Ελλάδα τότε θα προστίθενται επιπλέον 1.000€.

  1. Η Ομοσπονδία αποφάσισε επίσης να καταβάλλει έξοδα κίνησης στα σωματεία για αθλητές και αθλήτριες που θα καταλάβουν θέση στην πεντάδα το 100%, για τις θέσεις 6-10 το 50%.

Επίσης θα υπολογισθούν τα έξοδα για ένα συνοδό (100%) κάθε σωματείου εφόσον έστω και ένας αθλητής-τρια πάρει θέση στην 5άδα ή το 50% του αντίστοιχου χρηματικού ποσού αν καταλάβουν θέσεις από 6-10. Τα έξοδα μετακίνησης θα υπολογίζονται σύμφωνα με τον πίνακα κάλυψης εξόδων που θα περιέχεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.    

Θα πρέπει να σημειώσουμε οτι οι δηλώσεις συμμετοχής για το πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου λήγουν την Παρασκευή 6 Μαρτίου

Στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου Αθήνας θα λειτουργήσει και φέτος η ATHENS HALF MARATHON EXPO, η μεγάλη έκθεση αθλητισμού και τουρισμού η οποία θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου.  Στον ίδιο χώρο και τις ίδιες ημέρες θα λειτουργεί και το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης από όπου θα περάσουν οι 20.000 χιλιάδες και πλέον δρομείς που αναμένεται να εγγραφούν στους αγώνες της διοργάνωσης προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την αθλητική αυτή έκθεση. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμου και τους Αγώνες Δρόμου 5χλμ και 3χλμ online μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης το αργότερο μέχρι τις 9 Μαρτίου 2020. Σε περίπτωση που τα όρια συμμετοχής ανά αγώνα δρόμου συμπληρωθούν νωρίτερα από τις 9 Μαρτίου, τότε οι εγγραφές για τον συγκεκριμένο αγώνα κλείνουν άμεσα.

Κατεβάστε την εφαρμογή