Ο Κώστας Δουβαλίδης θέτει νέα κίνητρα και νέους στόχους


Ο Κώστας Δουβαλίδης μετράει πολλά χρόνια σε στάδια της χώρας και του κόσμου, παρόλα αυτά όχι μόνο δεν χάνει το κίνητρο του, αλλά κάθε χρόνο βρίσκει τον τρόπο να κυνηγά και στις περισσότερες περιπτώσεις να πετυχαίνει τον στόχο του.

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα ξεκίνησε τους αγώνες του την Τρίτη (4/2) στο Ντίσελντορφ και φρόντισε να δείξει από νωρίς πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Με 7.61 στα 60 μ. εμπ. πέτυχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του στην απόσταση, την δεύτερη για φέτος στην Ευρώπη και την πέμπτη στον κόσμο κι έδειξε πως είναι θέμα χρόνο να κατέβει το φράγμα των 7.60.

“Μετά τον προκριματικό μίλησα με τον προπονητή μου και μου είπε, πάμε τώρα είσαι καλά μπορείς κάτω από 7.65, εκεί σε περιμένω. Κι έτσι έγινε. Δεν έχω κάνει στο παρελθόν ανάλογη προετοιμασία. Πέραν του ότι δεν υπήρχαν προβλήματα κατάφερα να βγάλω όγκο, κομμάτια και μεγάλες εντάσεις και να φτάσω στο επίπεδο που ήθελα”, είπε ο Κώστας Δουβαλίδης, που στη διάρκεια της προετοιμασίας του βρέθηκε δύο φορές για μεγάλα διαστήματα στη ζέστη της Ν. Αφρικής. “Σίγουρα υπάρχει μια μικρή πίκρα για την ακύρωση του Παγκοσμίου κλειστού, ωστόσο το κίνητρο παραμένει υψηλό. Είμαι καλά και θα κυνηγήσω το πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο έδειξα πως μπορώ να απειλήσω. Από εκεί και πέρα έχω μπροστά μου εξαιρετικές διοργανώσεις για το καλοκαίρι. Η δουλειά που έγινε τη χειμερινή περίοδο δεν πάει χαμένη. Αρκεί βέβαια να παραμείνω υγιής και να κάνω μία ακόμη εξίσου καλή προετοιμασία ενόψει της θερινής σεζόν”.
Ο Δουβαλίδης θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 9 του μηνός στη Μετς της Γαλλίας κι από εκεί θα συνεχίσει στο μίτινγκ του Βερολίνου στις 14 Φεβρουαρίου και σε αυτό στη Λιεβέν (19/2). Στο πρόγραμμα του είναι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (28-29/2).

Ο έμπειρος εμποδιστής το χειμώνα του 2014 έτρεξε τα 60 μ. εμπ. σε 7.60 (πανελλήνιο ρεκόρ) και το καλοκαίρι είδε το χρονόμετρο να σταματά στα 13.39, ενώ ένα χρόνο αργότερα σημείωσε 7.62 στον κλειστό και 13.33, πανελλήνιο ρεκόρ, στον ανοιχτό. “Σίγουρα οι επιδόσεις του κλειστού αποτελούν δείκτη για τον ανοιχτό. Σε κάθε περίπτωση το καλοκαίρι θέλω να κυμανθώ σε χρόνους κάτω από 13.40”, κατέληξε ο Δουβαλίδης.

Κατεβάστε την εφαρμογή