Η Κυριακή Σαμάνη και ο Παύλος Μπόφτσης ξεχώρισαν στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης

Η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας) ήταν η αθλήτρια που έκανε την μεγάλη έκπληξη στην ημερίδα κλειστού, που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης στο κλειστό “Αναστασία Κελεσίδου” στους Αμπελόκηπους.

Η αθλήτρια του Κώστα Κοτσίδη διένυσε τα 60 μ. σε 8.34 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 8.81 και ισοφάρισε πριν λίγες ημέρες σε αγώνα στο Νόβι Σαντ. Η Σαμάνη τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει το βάρος της στα εμπόδια και με τη σημερινή της εμφάνιση άφησε ανοιχτό παράθυρο για καλές εμφανίσεις το καλοκαίρι στα 100 μ. εμπ., που είναι και ο βασικός της στόχος στη σεζόν.
Η 24χρονη λίγο αργότερα κάθισε στο βατήρα για τα 60 μ. όπου τερμάτισε πρώτη σε 7.34 και άφησε στην ιστορία το 7.45 από το μίτινγκ του Νόβι Σαντ πριν από λίγες εβδομάδες. Η Σαμάνη με τη σημερινή της παρουσία μπαίνει στην πρώτη γραμμή των αθλητριών των σπριντ στη χώρα μας και παράλληλα βάζει τις βάσεις για καλές εμφανίσεις στα εμπόδια.

Με το …δεξί ξεκίνησε τους αγώνες του στη σεζόν ο Παύλος Μπόφτσης (ΓΣ Ηρακλής),  ο οποίος ήταν νικητής στο τριπλούν με 16,39 μέτρα. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό, το οποίο ήταν 16,05 μ. και στους επόμενους αγώνες θα επιδιώξει να προσεγγίσει άλματα κοντά στα 16,50 μέτρα. Ο 28χρονος αθλητής έχει κάθε λόγο να σκέφτεται το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Γιάννης Καμαρινός (Ολυμπιακή Δομή), νικητής στα 60 μ. εμπ. Κ20 με 8.05, χρόνος που του επιτρέπει να σκέφτεται θετικά την πορεία του στη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του.

Ο Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) συνέχισε τους αγώνες του στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης, όπου ήταν νικητής με 18,79 μ., επίδοση κοντά στο φετινό του 18,91 μέτρα.

Στα 60 μ. ο Δημήτρης Χρυσάφη (ΜΕΑΣ Τρίτων αναδείχθηκε νικητής με 6.82, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 6.83, που είχε σημειώσει στην ημερίδα των Σερρών. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο έφηβος Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ), που ακολούθησε με με 6.90. Στο επί κοντώ ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) ξεπέρασε τα 5,23 μ. και πέτυχε απόλυτο ατομικό ρεκόρ. Στη σφαιροβολία Κ20 ο Κώστας Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες) έστειλε τη σφαίρα στα 17,55 μ. ξεπερνώντας το ατομικό του ρεκόρ.

Κατεβάστε την εφαρμογή