Δυνατή παρουσία αθλητών και αθλητριών μας σε μίτινγκ του εξωτερικού

Κάτι παραπάνω από γεμάτο θα είναι το Σαββατοκύριακο με ελληνικές συμμετοχές σε μίτινγκ στην Ευρώπη. Ανάμεσα σε αυτούς, αθλητές και αθλήτριες, που διεκδικούν από νωρίς στη χρονιά επιδόσεις που θα τους φέρουν κοντά σε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που εξ αρχής είχε θέσει ως στόχο να κάνει μια δυνατή παρουσία στη χειμερινή σεζόν. Η έμπειρη πρωταθλήτρια επέλεξε να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο μίτινγκ που θα γίνει την Κυριακή (2/2) στο Έρφουρτ και να επιδιώξει από την αρχή μια γρήγορη κούρσα στα 60 μ. εμπόδια. Η αθλήτρια του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου έχει ατομικό ρεκόρ στην απόσταση 8.04 χρόνο που θέλει να βελτιώσει στη διάρκεια της σεζόν.

Στο Παρίσι η Πόλακ

Η Ελένη Πόλακ προέρχεται από την εξαιρετική εμφάνιση του Αγίου Κοσμά και το άλμα στα 4,65 μ. και την Κυριακή (2/2) στο μίτινγκ κλειστού στο Παρίσι θα επιδιώξει να επαναλάβει αυτά τα άλματα. Το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι 4,70 μ. και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η Πόλακ καταφέρει να το πετύχει στη διοργάνωση του Παρισιού. Σε αυτό θα την βοηθήσει και το υψηλό επίπεδο του αγώνα, αφού στάση στο Παρίσι θα κάνουν μεταξύ άλλων η Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) με φετινό 4,67 μ., αλλά και οι Χόλι Μπράντσου (Μ. Βρετανία) και Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς), στο ντεμπούτο τους στη σεζόν.

Για το ρεκόρ η Βασιλείου

Η Ειρήνη Βασιλείου διανύει εξαιρετική σεζόν και το αποδεικνύει σε κάθε της εμφάνιση. Η πρωταθλήτρια των 400 μ. ανήκει στην κατηγορία αθλητών και αθλητριών, που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν συμμετοχή στο Παγκόσμιο της Κίνας. Η ακύρωση της διοργάνωση οδηγεί την Βασιλείου σε νέους στόχους που αφορούν στους αγώνες ανοιχτού. Η αθλήτρια έκανε το πρώτο της 400άρι την περασμένη εβδομάδα όπου σημείωσε 53.64, σε μια κούρσα με αργό πέρασμα στα 200 μέτρα. Η 30χρονη θα έχει την δυνατότητα στον αυριανό αγώνα στη Βιέννη (Σάββατο, 1/2) να ρισκάρει περισσότερο και να βγάλει χρόνο ανάλογο των δυνατοτήτων της.

Ο Χρήστος Κοτίτσας επιστρέφει στη Βιέννη, περίπου ένα χρόνο από το 1.49.35 στα 800 μ., που σημείωσε στην ίδια πόλη και αποτελεί το ρεκόρ του στην απόσταση. Ο αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου ευελπιστεί σε ανάλογο αποτέλεσμα και σε μια αρχή, που θα του επιτρέψει στην πορεία της να επιδιώξει χρόνος κάτω από 1.49.00. Στην ίδια απόσταση ξεχωρίζει και ο Εράλντο Κεραμάς, που τα τελευταία χρόνια καταφέρει να βελτιώνεται και να σταθεροποιείται σε χρόνους υψηλού επιπέδου. Στα 1.500 μ. θα λάβει μέρος ο Ανδρέας Δημητράκης, ο οποίος προέρχεται από καλή εμφάνιση στο μίλι και στην πρώτη εμφάνιση στο βασικό του αγώνισμα θα επιδιώξει μια γρήγορη κούρσα.

Στο μίτινγκ που θα γίνει στη Βιέννη θα πάρει μέρος και η Άννα Βασιλείου στα 800 μ., τρεις περίπου εβδομάδες από τον πρώτο της αγώνα, στην ίδια πόλη που είχε πετύχει 2.13.54. Στα 60 μ. της ίδιας διοργάνωσης θα αγωνιστεί η Αλάνα Μπερν.

Τρεις στο Λουξεμβούργο

Ελληνικό ενδιαφέρον θα υπάρξει και στο μίτινγκ του Λουξεμβούργο, αφού εκεί θα συμμετάσχουν δύο αθλητές μας και μια αθλήτρια.
Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου θα κάνει την πρώτη της κούρσα στη σεζόν στα 800 μ. σε έναν αγώνα που θα θέλει να εκμεταλλευτεί τον συναγωνισμό και να βρει ένα χρόνο κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (2.05.10). Ο Οδυσσέας Μουζενιδης ξεκίνησε τη χρονιά πριν έξι ημέρες στην Κωνσταντινούπολη με βολή στα 18,91 μ. στη σφαιροβολία και δεν θα κάνει εντύπωση αν στον αυριανό του αγώνα στο Λουξεμβούργο βρει τις πρώτες του βολές – στη χρονιά – πάνω από τα 19,00 μέτρα. Το 18,18 μ. της περασμένης εβδομάδας θέλει να βελτιώσει ο Τάσος Λατιφλάρι που θα είναι στην ίδια διοργάνωση.

Δράση σε Άπελντορν και Μοντεβίλ

Στο μίτινγκ που θα γίνει στην πόλη Άπελντορν, εκεί όπου πέρυσι βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 στα 800 μ., θα αγωνιστεί το Σάββατο (1/2) η Έλλη Δεληγιάννη. Η νεαρή, στην πρώτη της χρονιάς στην κατηγορία Κ20 θέλει να βάλει τις βάσεις για μια καλή παρουσία στη θερινή σεζόν, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.

Στο Μοντεβίλ της Γαλλίας θα βρεθεί ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος για τον δεύτερο αγώνα του στο επί κοντώ, μετά τα 5,00 μ. την περασμένη εβδομάδα στη Ναντ.

Κατεβάστε την εφαρμογή