Η Ειρήνη Βασιλείου ξεκίνησε τη χρονιά με ατομικό ρεκόρ σε 60 μ. και 200 μέτρα

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε η σεζόν για την Ειρήνη Βασιλείου που στον πρώτο της αγώνα στη χρονιά βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ σε δύο αγωνίσματα, τα 60 μ. και 200 μέτρα.

Η 30χρονη αθλήτρια επέλεξε να ξεκινήσει τη σεζόν σε μια απόσταση, που δεν συνηθίζει, τα 60 μ., ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να τρέξει σαν…σπρίντερ.

Η έμπειρη αθλήτρια συμμετείχε στον προκριματικό των 60 μ. και τερμάτισε πρώτη στη σειρά της σε 7.50 βελτιώνοντας το ατομικό της 7.63. Η αθλήτρια του Άρη Βισκαδουράκη στη συνέχεια επέλεξε να μην τρέξει στον τελικό των 60 μ., που ήταν λίγη ώρα πριν τα 200 μ., κούρσα στην οποία επικράτησε με 23.96. Η σημερινή ήταν η πρώτη κούρσα της αθλήτριας κάτω από τα 24.00 στον κλειστό στίβο κι έγινε η έκτη Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό στίβο.

Η Βασιλείου έδειξε σημαντικά σημάδια βελτίωσης στην ταχύτητα που θα της δώσουν ώθηση ενόψει των εμφανίσεων της στο βασικό της αγώνισμα τα 400 μ., στο τέλος του μήνα.

Στο ίδιο μίτινγκ συμμετείχε στα 800 μ. και η Άννα Βασιλείου, που ήταν νικήτρια με 2.13.54 σε μια κούρσα που έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της και δίχως τον απαιτούμενο συναγωνισμό.

Η Βασιλείου από την περασμένη σεζόν δοκιμάζει τις δυνάμεις και στα 800 μ., όπου στον ανοιχτό έχει ατομικό ρεκόρ 2.09.36, δίχως ωστόσο να έχει αφήσει τα 400 μέτρα. Η Άννα Βασιλείου θα επιστρέψει στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσει στο Ηράκλειο την προετοιμασία της, σε αντίθεση με την αδελφή της, Ειρήνη, που θα παραμείνει στην Βιέννη και αναμένεται να κάνει τον επόμενο αγώνα της το ερχόμενο Σάββατο.

Κατεβάστε την εφαρμογή