Τρία μίτινγκ και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην ατζέντα του Μίλτου Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα είναι και φέτος ένας από τους πρωταγωνιστές της εθνικής ομάδας σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι επέλεξε τη Γερμανία για να κάνει το ντεμπούτο του σε μία σπουδαία και άκρως απαιτητική χρονιά. Ο πρωταθλητής Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στίβου ξεκινάει με υψηλές προσδοκίες και με στόχο να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους αγώνες του 2020.

Η πρώτη πρόκληση της σεζόν θα είναι για αυτόν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, τον ερχόμενο Μάρτιο, όπου θα επιδιώξει για μία ακόμη φορά να βρεθεί ψηλά στην τελική κατάταξη. Ο 22χρονος έχει “μαζέψει” τα τελευταία χρόνια εμπειρία και μετάλλια και αποτελεί τον πιο εξελίξιμο και σταθερό άλτη του μήκους στην Ευρώπη.

Η αρχή για τον Τεντόγλου θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου σε μίτινγκ που θα διεξαχθεί στο Μπόχουμ της Γερμανίας. Στη συνέχεια θα αγωνιστεί στο μίτινγκ της Οστράβα (5/2) κι έπειτα θα συμμετάσχει στο indoor tour της WA στη Μαδρίτη (21/2). Ο άλτης από τα Γρεβενά θα δώσει το παρών και στο κορυφαίο εγχώριο γεγονός της περιόδου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (28-29/2), που θα είναι η τελευταία του στάση πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νανζίνγκ (13-15/3). “Είναι σε πολύ καλή κατάσταση προετοιμάζεται με συνέπεια για τους αγώνες στόχους του 2020”, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Πομάσκι.

Ο Τεντόγλου τον Μάρτιο του 2019 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γκασκώβης με άλμα στα 8,38 μ. (πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού), ενώ το καλοκαίρι πέτυχε 8,32 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, διοργάνωση στην οποία αναδείχθηκε νικητής.

Κατεβάστε την εφαρμογή